Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Méznap volt Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Bár Kőbánya nevéről keveseknek jutna épp a méz az eszébe, mégis olyan méznapot szervezett a Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola március 8-án, mintha kerületünk a méhecskék hazája lenne. A reggeltől estig tartó sörnap sok színes programmal, valamint étel-, és italkülönlegességgel várta az édesszájúakat.

  

Mézsörök és mézvásár

Az intézmény hatalmas aulájában meg lehetett kóstolni az iskola frissen elkészült mézsörét, volt továbbá mézes karaj, mézes baracklekvár és különféle mézes italok, mint ahogy megvásárolható voltak a tanulók által készített jó minőségű húsipari és konzervipari termékeket. Volt méztörténeti kiállítás, méztotó, vásár és mézes filmvetítés, míg a sörtúrák az iskola erjedésipari tanműhelyének titkaiba engedtek betekintést. 

 

Méz és nem méz

Hatalmas rajzkiállítás is várta az érdeklődőket, hiszen az épület falain megtekinthető volt az az 1200 alkotás is, amelyeket a gyerekek küldtek be az ország minden tájáról az iskola által kiírt mézes és méhecskés rajzpályázatra. A szervezők természetesen a gyerekekre is gondoltak, így egy egész ebédlő volt felszerelve kézműveskedéshez szükséges eszközökkel, mint ahogy volt arcfestés, álarckészítés, meseolvasás és érdekes laborkísérletek is. 

 

Kézműveskedés és rajzkiállítás

Az édes eseményen részt vett Kovács Róbert polgármester, aki örömmel tett eleget az iskola meghívásának. A méznap megnyitásakor köszöntőjében elmondta, hogy büszke Kőbányára és büszke a Bercsényire is. Méltatta az iskola jelentőségét, kiemelte azokat az eredményeket, amelyek révén az intézmény bekapcsolódik a kerület életébe. Elmondta, hogy az iskola által szervezet sörnap és disznóvágás a kerület közösségéhez szólt, míg a rajzverseny az egész országhoz eljutott. A polgármester a hivatalos rész után megnézte a rajzkiállítást, valamint megkóstolgatta a méznap étel- és italkülönlegességeit.

 

A bal oldali képen Kovács Róbert polgármester a mikrofonnál, mellette szarvacskákkal a fején Gál Ferenc, az intézmény főigazgatója

Aki esetleg megkóstolná a Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola által gyártott - kiváló minőségű hús- és tartósítóipari termékeit, az kattintson ERRE a linkre.

Forrás és képek: Kőbánya.info, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola Facebook oldala, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Sunday, 16 March 2014 16:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Elkészült a lakótelep
Építik a tavat
Dolgos kezek
Régi újhegyi kép
Zajlik a munka
Látkép
Minden a helyére kerül
Még nincs kész
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia