Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Karácsonyi Közösségi Vásár december 8-án

Rate this item
(6 votes)

Ami Önnek lom, az másnak kincs lehet!

Mi, azaz a Kőbánya.info szerkesztőségéből, valamint a Cselekedjünk Közhasznú Alapítvány és Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi Csoportjának tagjaiból álló csapat decemberben újra közösségi vásárt szervezünk, méghozzá a Széchenyi István Általános Iskola tornatermében. Az esemény december 8-án, vasárnap 09:00-12:00 óra között várja a vásárlókat és résztvevőket.

Bár a tornaterem elég nagy, azonban mégsem korlátlan, ezért megkérjük azokat, akik eladóként szeretnének részt venni a vásárban, hogy lehetőleg email-ben regisztráljanak a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címem. Előre is köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

A Kőbányai Vásár Facebook oldala EZEN a linken nyitható meg.

Facebook.com/KobanyaiVasar 

Kőbányai Közösségi Vásár - december
Helyszín: Széchenyi István Általános Iskola tornatermében, megközelíthető az iskola Sütöde utcai gazdasági bejárata felől.
Időpont: 2013. december 8., vasárnap 09:00-12:00 óra között
Helyfoglalási díj: 500 Forint

Jelentkezés: Aki eladóként szeretne részt venni az eseményen, azt megkérjük arra, hogy emailben jelentkezzen a következő email címen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Infrastruktúra: A helyszínen korlátozott mennyiségben áll majd rendelkezésre asztal, így megkérnénk a regisztrált eladókat arra, hogy a biztonság kedvéért legyenek szívesek hozzanak magukkal bármit, amire kipakolhatják portékájukat: összecsukható kempingasztalt, műanyag gyerekasztalt, szobainast, vagy ha ezek nem állnak rendelkezésre, egy pokrócot. Mindenkit megkérünk arra, hogy az eladni kívánt portékák mennyisége terén az ésszerűség határain belül próbáljanak maradni!

Térkép: A Sütöde utcai gazdasági bejárat a térképen - kattintson a képre a nagyobb méretért!

Amit a közösségi vásárról tudni érdemes: Új divat terjed Magyarországon, mely a plázák világának ellenkultúrájaként több ezer fős tömegeket mozgat meg hétvégenként országszerte. Sokan szinte megszállottjaivá válnak a hétvégi "pakold ki az udvarodba, amitől már nem férsz otthon és keress adómentesen pénzt" elven működő mozgalomnak, míg a kíváncsi vásárlók fillérekért juthatnak valóságos kincsekhez. A garázsvásárok elvére épülő közösségi vásár nem egyszerűen bolhapiac, vagy bármilyen más típusú vásár, ahol a résztvevők "idegenként", egymástól elkülönülve ülnek asztalaik mögött vevőkre várakozva. Maguk az eladók is csereberélnek egymással, kutakodnak egymás portékái között, beszélgetnek, ismeretségek szövődnek, a gyerekek fociznak, fogócskáznak, miközben szüleik megszabadulnak az otthoni felesleges lim-lomtól.

Plakát: Megkérnénk azokat, akiknek van rá módja, hogy nyomtassanak a vásár plakátjából és terjesszék azt lakóhelyükön! Ezzel is több emberhez jut ez a vásár híre. Előre is nagyon köszönöm a segítséget! 

A képre kattintva a plakát A/4 méretű nyomtatható pdf. formátumban nyílik meg!

 

Piknik: Szeretnénk megkérni azokat, akiknek van rá lehetősége, hogy hozzon magával olyan harapni- és innivalót (süti, kenyér, ropi, innivaló stb.), amely révén vásározás közben jókedélyű piknik hangulat alakulhat ki. A korábbi hagyományokhoz híven most is igyekszünk egy kis zsíros kenyérrel és üdítővel megvendégelni a résztvevőket, de anyagi lehetőségeink igencsak végesek.

Online Közösségi Vásár: A nagy érdeklődés miatt létrehoztuk a Közösségi Vásár online felületét, hogy a vásárok közötti időszakban is mindenki megtalálhassa azt, amire szüksége van, valamint eladásra kínálhassa, mire már nincs. Enyhítsük együtt a válság hatását: csereberéljünk kerületen belül, vásároljuk meg egymástól pár száz forintért azokat a tárgyakat, amiket kidobni sajnálnánk, de másnak még hasznos lehet! Adja fel hirdetését ingyen, keressen, kutasson mások eladó holmijai között az Online Közösségi Vásár felületén EZEN a linken.

Információ kérhető:
Dankó Györgyi és Dankó József
- email cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- telefonszám: 06-30-350-0860
- web: www.vasar.kobanya.info
- Facebook: Facebook.com/KobanyaiVasar


A közösségi vásárral kapcsolatos adózási szabályok:

A magánszemélyek egymás közti adás-vételéből származó évi összjövedelem 200.000 Ft-ig adómentes. A jövedelem = eladási érték-beszerzési érték. Amennyiben a beszerzési érték nem állapítható meg, akkor a bevétel 25%-a a vélelmezett jövedelem. (Konkrét példán keresztül: ha egy év alatt 800.000 Ft-ot keres valaki a tárgyai eladásával és nem tudja megállapítani a beszerzési értéket, ezért jövedelemként a 25%-ákkal kell számolni, ami 200.000 forint. Eddig adómentes, azaz 800.000-ig lehet évente eladni saját holmikat. E felett az összeg felett keresett pénzt be kell vallani!

Last modified on Sunday, 08 December 2013 20:19

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
A Mély tó
Elkészült a lakótelep
Áll a szobor
Árkok és házak
A Gergely-bánya
Az iskola
Régi kép
Minden a helyére kerül
Részből egész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia