Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szülők és pedagógusok festették ki az iskola tantermeit

Rate this item
(1 Vote)

Értékteremtés és hozzáadott pedagógusi érték

Tíz év óta nem jutott pénz a tantermek festésére a Széchenyi István Általános Iskolában. Sándor Zoltán, az iskola igazgatója gondolt egyet és a pedagógusokkal és szülőkkel összefogva tíz tantermet festettek, mázoltak ki a nyár folyamán. A munkában 15 pedagógus, 25 szülő, 8 technikai dolgozó és 10 hajléktalan vett részt, így várják az új tanév kezdetét a Széchenyisek.

 

Sándor Zoltán igazgató elmondta, hogy az iskola idén januártól júniusig az ő személyes munkája révén 4,6 millió Ft-ot teremtett elő terembérleti bevételeivel a fenntartó számára, melyből 500 000 Ft-ot kért vissza a tantermek kifestésére. A helyi önkormányzati rendelet értelmében a 4,6 millió Ft bevételnek fele a fenntartóé, míg a másik 50% felett az iskola rendelkezhet. A felhasználást engedélyekkel, kérvényekkel kezdeményezheti az intézmény vezetője.

 

Sándor Zoltán eredményeit - a napi 8 órát jócskán meghaladó munkavégzés ellenére - nem ismerték el. Az igazgató minderre azt szokta mondani, hogy "Istené a dicsőség, enyém pedig az arc pirulása", azaz neki marad az alkotás öröme, valamint a gyerekekért érzett felelősség és szeretet.

Sándor Zoltán köszöni minden résztvevőnek az önkéntes és önzetlen munkát, a drága szabadidejük feláldozását, melyet a közjó, a közösség érdekében végeztek!

-----

A cikk is egy adalék ahhoz, ami alapján Sándor Zoltán igazgatót jelölték a Médiaunió Alapítvány "jó embert" kereső pályázatára, amely célja Magyarország példaképeinek megkeresése. Olyan embereket akarnak felkutatni, akikre fel lehet nézni, akik önzetlenül segítenek egy közösségnek. Akik időt áldoznak arra, hogy mások élete jobb legyen, támogatnak másokat tudásukkal, munkájukkal vagy adománnyal, vagy akiknek életszemlélete, kitartása, a mód, ahogy életüket, saját sorsukat irányítják, tanulságos lehet másoknak, példaként állítható mások elé. Sándor Zoltán adatlapja EZEN a linken nyitható meg, ahol július 31-ig támogatni lehet szavazatunkkal! 

Last modified on Monday, 29 July 2013 15:46

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Látkép
Lakótelep a világ végén
Épül a lego-ház
Építési terv
Épül a lakótelep
Régi újhegyi kép
Részből egész
Az iskola
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia