Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Vendégségben a Kis Cimboráknál

Rate this item
(2 votes)

A városközpont közelében, de mégis nyugodt helyen található egy kedves, barátságos családi napközi. A Kis Cimborák családi napközi 1 és 5 év közötti gyerekeknek biztosítja a napközbeni ellátást két 5-7 fős csoportban, szakképzett óvodapedagógusokkal. Kis bölcsődés kortól egészen középső csoportos korig várják azokat a gyerekeket, akiket szüleik kifejezetten kis létszámú közösségben szeretnének a bölcsis, óvodás élethez szoktatni. Várják azokat is, akiknek nem jutott hely a lakhelyük szerint illetékes bölcsődében vagy óvodában, vagy akiknek a szülei Kőbányán dolgoznak és munkahelyükhöz közeli ellátást keresnek gyermeküknek. Vállalják továbbá  azt is, hogy alkalmanként, egy-egy napra vagy néhány órára fogadják a gyerekeket.

 

Az ilyen kis létszámú intézmények előnye, hogy a kicsikre több idő és figyelem jut, mint a nagyobb létszámú közösségekben, hiszen egy pedagógus legfeljebb 5 gyerekre vigyáz. A több személyes kontaktus lehetővé teszi, hogy nagyobb hangsúlyt kaphasson az egyéni képességfejlesztés, a kommunikáció, így később a gyerekek nagyobb közösségbe is zökkenőmentesen beilleszkednek.

A Kis Cimborákban fontosnak tartják, hogy a családi napközi szerkezeti felépítéséből származó előnyöket (kis létszámú csoport) maximálisan kihasználják. Ennek érdekében a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve, az egyéni képességfejlesztésre nagy hangsúlyt fektetnek. A játszva tanulás elvét szem előtt tartva változatos programok segítségével ismerkedhetnek a gyerekek az őket körülvevő világgal. A tavasz beköszöntével például a kerti munkába is besegítenek, szépítik a játszóudvart. A napköziben a kézműves, mozgáskoordinációs- és zenei foglalkozások mellett a családi napközi heti két alkalommal angol nyelvi foglalkozást is beillesztett a napirendjébe, ahol a gyerekek zenés-mozgásos formában, anyanyelvi tanárral ismerkednek az angol nyelvvel. A zenei foglalkozásokat zeneileg képzett óvodapedagógusok tartják, hogy a gyermekek zenei hallása jobban fejlődjön, mivel a zenei és nyelvi képességek közötti összefüggés mára tudományosan bizonyítottá vált. A mindennapos mozgásra egy jól felszerelt tornateremben és egy gyermekek számára kialakított zárt udvarban nyílik lehetőség.

 

A napi négy étkezést a gyerekek életkori sajátosságai szerint, egészséges alapanyagokból állítják össze, az ebédrendelésnél is fontos szempont a változatosság és az igényesség. A reggeli, tízórai és az uzsonna mindennap kellő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt és húsfélét tartalmaz a kicsik számára.

A Kis Cimborák családi napköziről: napirendről, árakról, foglalkozásokról további információk találhatók a honlapjukon, valamint Facebook-oldalukon.

Last modified on Thursday, 04 April 2013 12:07

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Föld út
Átadó ünnepség
Régi kép
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Épül a Mély tó
Az iskola
Már állnak a házak
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia