Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Erdőből lakásba program

Rate this item
(3 votes)

Az Erdőből lakásba program keretében több társadalmi szervezet, köztük a Város Mindenkié csoport és a Szociális Építőtábor önkéntesei, valamint a Kőbányai Önkormányzat segítségével két olyan pár jutott bérlakáshoz, akik 15 éve éltek a kőbányai Terebes utcai erdőben.

Molnár Péterné Valéria és élettársa, Jónás Albert áll Kisgergely utcai önkormányzati bérlakásának ajtajában, fotó: Kallos Bea

Lipcsák Károlyné Júlia krumplis tésztát főz Alkér utcai önkormányzati bárlakásában, fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI, fotó: Kallos Bea

Az Erdőből lakásba programban betöltött szerepe mellett a Kőbányai Önkormányzat a Kőbányai Lakhatási, Életviteli, Lelki-segítségnyújtási, Egzisztencia-teremtési, Közösségi Program (a továbbiakban: LÉLEK-program) keretében is új lehetőségeket, a második életkezdés valós esélyeit adja meg a kerületi hajléktalanoknak. A kőbányai LÉLEK-program a munkájukat, otthonukat vesztett embereknek nyújt segítőkezet: munkahelyet, az újrakezdéshez kiszámítható egzisztenciát és lakóhelyet is ad azoknak, akik elfogadják a támogatást. A részvétel önkéntes, a lehetőség a dolgozni, életkörülményeik javításáért tenni akaróké. A program a kőbányai hajléktalanok komplex rehabilitációját célozza meg. Ehhez fogható, ilyen hosszú távra kidolgozott, konkrét lépésekre a szociálliberális kormányzás ideje alatt nem volt példa a hajléktalan-gondozás területén. A program valós, komplex megoldást nyújt. A Maglódi út 143. szám alatt található kerületi LÉLEK-Házakat tavaly júniusban adták át, ahol több mint 20 fő részére teremtettek tényleges, folyamatos munkát, rendszeres jövedelmet. A LÉLEK-Házakban hét 2-3-4 ágyas szobában nyújtanak lakhatást otthonos körülmények között.

Last modified on Tuesday, 02 April 2013 12:24

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Építik a tavat
Épül és szépül
Régi kép
Épül a lego-ház
Épül a lakótelep
Az iskola
Minden a helyére kerül
Zajlik a munka
A Mély tó

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia