Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tavaszváró nagytakarítás a Népligetben

Rate this item
(1 Vote)

Harmadik alkalommal szerveztek tavaszváró nagytakarítást Budapesten. Szombat délelőtt a Népliget környékének szebbé tételével indult a program. Az eseményen közel 200 diák vett részt. A zöld területek rendbetétele tavasztól őszig tart majd, ami alatt a budapesti parkok többségét szépítik meg az önkéntes kertészek. 

A barátságtalan idő ellenére csaknem 200 önkéntes vállalkozott arra, hogy rendbe teszi a budapesti Népligetet. A programon részt vevő diákok osztályfőnökük szerint örömmel jelentkeztek a tavaszváró nagytakarításra.

„Nagyon élvezettel dolgoznak, tetszik nekik. Valami fűtőszál is lehet a lapát meg a gereblye nyelében, mert kimelegedtek, az étvágyuk is megnőtt, úgyhogy én úgy gondolom, jó kedvvel fogjuk zárni ezt a napot majd” – fogalmazott a Hír TV-nek Szatmári Andrásné osztályfőnök.

A harmadik alkalommal megrendezett Tedd meg magadért! program résztvevői virágot ültettek, gyöngykavicsot terítettek és a száraz avart is összegyűjtötték. A szervezők egyik fő célja, hogy az önkéntesek is kivegyék a részüket a budapesti parkok megszépítéséből.

„Egy-egy ilyen programon diákok, önkéntesek, családok gyermekekkel jönnek ki a közparkjainkba, és a kollégáink felügyelete mellett végzik el ezeket a munkákat. Főleg olyanokat, amelyek szakképesítést, komoly szakértelmet nem igényelnek” – mondta el Hegedűs Gábor, a Főkert Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A főpolgármester-helyettes szerint ha a városlakók maguk tapasztalják meg, hogy mennyi energiát igényel a kertészkedés, akkor a jövőben kevésbé rongálják majd meg a fővárosi parkokat.

„A Népligetben arra is szeretnénk felhívni a figyelmet a sok-sok diák részvételével, hogy érezzék magukénak a parkot, talán kicsit közelebb kerül hozzájuk ez a környezet így, a saját maguk munkáját is érzik benne – fogalmazott György István. – Nagyon sok rongálással találkozunk sajnos, és fontos, hogy ez a környezettudatos nevelés minél hatékonyabb legyen Budapesten” – tette hozzá a főpolgármester-helyettes.

A következő ilyen nagytakarítást április közepén, a Városligetben rendezik.

Forrás: Hír TV, Mno.hu

Last modified on Saturday, 23 March 2013 23:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Az iskola
A Mély tó
Folyik az építkezés
Dolgos kezek
Árkok és házak
Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia