Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Magasvasút az Örs vezér terén?

Rate this item
(0 votes)

A Blikk.hu portál értesült a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tervéről, amely értelmében összekötnék a HÉV-et és a 2-es metrót, így a metró egészen Gödöllőig járna. Az Örs vezér téri végállomás megszűnne, a sínpár ugyanis már a Pillangó utca környékén elkezdene emelkedni a felüljáróra, hogy elég magasan keresztezhesse az Örs vezér terét és a Fehér utat. Itt, vagy a jelenlegi metróállomás vagy a mostani HÉV-végállomás fölött lehetne fel- és leszállni, immár a felüljárón. A metrók egy része egy állomással kintebb, Rákosfalvánál visszafordulna, egy része pedig továbbindulna Gödöllő felé.

Kép: Blikk.hu

A Blikk értesülései szerint költségeket még nem tudni pontosan. A HÉV és a metró pályájának összekapcsolása 10-15 milliárd forintba kerülne, ez azonban csak a költségek kisebb része. A teljes HÉV-vonalat is át kellene építeni, már csak azért is, mert itt még bal oldali menetiránnyal járnak a szerelvények, mint a II. világháború előtt, így például a biztosítóberendezéseket és a menetirányító lámpákat is át kellene szerelni az ellenkező oldalra. A sok évtizedes zöld HÉV-szerelvényeket is ki kellene cserélni, ugyancsak több tízmilliárd forintból.

A Blikk megkérdezte Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy az ügyben még nincs döntés, de azt a megoldást választják majd, amely az olcsóbb. Elképzelhetőnek tartka, hogy a lábakon álló pálya mellett döntenek, amely nem zajosabb, mint a jelenlegi, földfelszíni közlekedés, és nem zavarná a városképet az Örs vezér terén.

Forrás: Blikk.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak
Dolgozik a daru
Átadó ünnepség
Árkok és házak
Zajlik a munka
A Mély tó
Régi kép
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia