Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közös karácsonyi ellenőrzés, a békés ünnepért! Featured

Rate this item
(0 votes)

Advent ideje van, és mindenki a karácsonyi ajándékvásárlás lázában ég, hiszen itt az ünnepi előkészületek időszaka, amely természetesen nem csak az örömteli készülődésről, ajándékok vásárlásáról szól, hanem sokszor a bosszankodásról is. Ezt kívánják megakadályozni a Fővárosi Közterület-felügyelet, az APEH, a Vám-és Pénzügyőrség, és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkatársai.

 

Első  ízben december 3-án ellenőrizték együtt a karácsonyi vásárokat, a kitelepült árusokat Budapest frekventált területein. Az év végéig tartó vizsgálatok célja a megnövekedett forgalmat lebonyolító területek fokozott ellenőrzése és a visszaélések visszaszorítása.
Az akció keretében az ünnepi időszakra legjellemzőbb szabálysértési magatartást, a közterület használati hozzájárulás nélküli árusítást, illetve az abban foglaltaktól eltérő megjelenést, a túlterjeszkedést, az áruk és szolgáltatások értékesítéséhez kapcsolódó szabályok betartását, valamint az értékesítésre kerülő termékek eredetét, minőségét is vizsgálták.

 

Az ünnepek miatt megerősödő áruforgalomban az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartására, valamint az értékesített áruk eredetére.
Az első nap összegzése alapján az 56 intézkedés során többségében rendben találtak mindent a közös ellenőrzésben résztvevők, de a különféle szabálytalanságok miatt így is helyszíni bírság alkalmazására került sor 6 esetben, 7 alkalommal feljelentést tettek, és 2 esetben figyelmeztetéssel kellet, hogy éljenek a szakemberek.
Az ellenőrzések sorozata csak most kezdődött, s folytatódik az ünnep végéig, ezzel is segítve, hogy kellemesebbé, nyugodtabbá, biztonságosabbá váljon a karácsonyi ajándékok kiválasztásának, megvásárlásának időszaka.

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 25 January 2010 18:21

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Árkok és házak
Épül a Mély tó
Zajlik az éptkezés
A Mély tó
Részből egész
Dolgozik a daru
Áll a szobor
Épül a lakótelep
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia