Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai önkéntes tűzoltók júliusa

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Wolf Önkéntes Tűzoltóknak július hónapban is akadt dolga elég, a következőkben egy rövid összefoglaló következik a legemlékezetesebb eseményekről.

Július 21-én a Wolf önkéntes tűzoltói érkeztek elsőnek a Jászberényi út és Kozma utca kereszteződéséhez, ahol felborult egy mentőautó. A balesetben két mentős sérült meg, amikor gépjárművük megcsúszott és korlátnak ütközött. Az autó beteget szerencsére nem szállított.

A balesetet szenvedett mentőautó

Július 29-én hatalmas zivatar csapott le Kőbányára, törtek a faágak és hömpölygött a víz a kerület több részén. A vihar következményeinek elhárításában a Wolf Önkéntes Tűzoltók is jelentékeny részt vállaltak. Többek között - az iskola igazgatónőjének hívására - ők hárították el a Harmat Általános Iskola tantermeit és pincéjét, illetve a mintegy 1.000 négyzetméteres alagsorát elöntő vízáradatot.

 

Víz alatt az alagsor, tűzoltóautó a helyszínen

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kérésére a Kőbányai Wolf Önkéntes Tűzoltók Budapest több kerületében segítettek a hivatásos tűzoltóknak a viharkárok okozta károk felszámolásában. Főleg a pincevizek kiszivattyúzásában és a kidőlt fák eltávolításában vettek részt.

 

Viharkár-mentesítés

A tűzoltó-csapat

A Wolf csapata nemrégiben megvásárolt egy meglehetősen viseletes kosaras emelőt, amelyet a tűzoltók saját erőből újítottak fel. Az igencsak kicsinosított emelővel nagyon fontos szerepet töltenek be a fővárosi tűzoltók és katasztrófa-elhárítók körében, mivel Budapesten csak a Wolf csoport rendelkezik ilyen mentőszerkezettel. 

 

Munkában a felújított kosaras emelő

Last modified on Wednesday, 05 September 2012 12:32

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Árkok és házak
Építési terv
Még nincs kész
Már állnak a házak
Építik a tavat
Elkészült a lakótelep
Dolgos kezek
Dolgozik a daru
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia