Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ezek Budapest legveszélyesebb kerületei - Kőbánya is közéjük tartozik

Rate this item
(0 votes)

A Blikk online felületén számolt be arról, hogy mostantól bárki megnézheti, mennyire biztonságos helyen van az otthona. A Földhitel és Jelzálogbank (FHB) elkészítette Budapest betörési térképét, amelyről leolvasható, mely kerületekben a legveszélyesebb lakni.

Meglepő módon nem a legrosszabb hírű negyedekben legnagyobb a veszély. A térkép szerint a II. kerületben, Kispesten, Kőbányán és Soroksáron törnek be leggyakrabban a lakásokba A betörők kedvelt célpontja továbbá Budafok, Nagytétény, Pesterzsébet valamint a Belváros.

Legnagyobb biztonságban a zuglóiak, újpestiek és óbudaiak vannak. Vagyis nem feltétlenül az elit negyedek palotáit célozzák meg a bűnözők a nagyobb zsákmány reményében.

Az ingatlanok értékével és a lakosság életszínvonalával sincs egyértelmű összefüggésben a bűnözés. Hiszen a betörők paradicsomának számító a II. kerületben 380 ezer forint a lakások négyzetméterenkénti ára, a hasonló közbiztonsági helyzettel megáldott Kispesten és Soroksáron csak mintegy 200 ezer.

Kattintson a térképre a nagyobb méretért!

A rendőrség bűnügyi statisztikái és a kerületi lakók száma alapján készült el a betöréstérkép, amelyből látható, melyik kerületek biztonságosak és hol sok a betörés. Meglepő módon a II., X., XIX. és a XXIII. kerület a betörők nagy kedvence, de szívesen mennek Budafokra, Nagytéténybe, Pesterzsébetre is és persze nem hagyják ki a Belvárost sem a bűnözésből.

Forrás: Blikk.hu, FHB

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Épül a lakótelep
Áll a szobor
Zajlik a munka
A Mély tó
Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Dolgozik a daru
Régi kép
Föld út

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia