Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Polgári védelmi gyakorlat és konferencia Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlatot tartott az ország egész területén november 21-én. A több lépcsőből álló gyakorlat egyik elemeként megszólaltatásra kerültek a lakosságriasztásra használt légvédelmi szirénák is. A pánik elkerülése érdekében a 120 másodperces katasztrófajelzés helyett csak egy 6 másodperces "morgatópróba" került elrendelésre. A próba Kőbányán sikerrel zárult: mind a kilenc lakosságriasztó sziréna megszólalt, nem volt technikai fennakadás. A gyakorlatot kőbánya polgármestere, Kovács Róbert is megtekintette, aki személyesen hajtott végre egy morgatópróbát. 

A kőbányai polgári védelmi eseményeknek ezzel nem volt vége, hiszen a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság X. kerületi Kirendeltsége november 30-án negyedik alkalommal rendezte meg a „Kőbánya Biztonságáért” elnevezésű szakmai napot a KÖSZI-ben. A - Csepregi Péter százados, Közép-pesti polgári védelmi felügyelő által vezetett - kőbányai kirendeltség azért szervezte meg a konferenciát, mert a szerv szakmai kompetenciájának tekinti a kerületi veszélyes anyagokkal kapcsolatos tevékenységet folytatók, a kerületi közigazgatási és rendvédelmi szervek, illetve az egyéb intézmények vezetőinek tájékoztatását, tudásanyagának bővítését a katasztrófavédelmi feladatok témakörében.

 

Kovács Róbert polgármester köszönti a megjelenteket

A rendezvény fővédnöke Kovács Róbert polgármester volt, aki köszöntő beszédével nyitotta meg a rendezvényt. A kerület vezetője kiemelte az együttműködés fontosságát, amely a polgári védelem területén is a siker alapja. Véleménye szerint az egyenruhások és a civilek csak közösen, egymással együttműködve képesek felkészülni azokra a helyzetekre, amelyek remélhetőleg sosem következnek meg.

A szakmai napon számos témáról szó esett a polgári védelem tárgykörében, így például a súlyos ipari katasztrófákról és azok lakosságra gyakorolt hatásáról, a katasztrófavédelmet szabályozó törvények változásairól, az integrált probléma-megközelítés jelentőségéről, a gazdálkodó szervezetek tűzvédelméről, valamint bemutatásra került a MoLaRi rendszer is.

Last modified on Thursday, 01 December 2011 15:56

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Régi újhegyi kép
Áll a szobor
Már állnak a házak
Épül a lego-ház
Folyik az építkezés
Az iskola
Föld út
Átadó ünnepség
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia