Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Budapesti Polgárőr Nap az Óhegy parkban

Rate this item
(0 votes)

A 84 polgárőr szervezetet tömörítő Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége (BPSZ) október 15-én a kőbányai Óhegy parkban tartotta meg a Budapesti Polgárőr Nap elnevezésű rendezvényét. A rendezvény házigazdája a Kőbányai Wolf Polgárőrség volt, amely szervezet által elvégzett munkáért kapta meg júliusban Kőbánya a „Polgárőr kerület” elismerő címet.
Díszvendégek és polgárőrök
A rendezvény a polgárőrök felsorakozásával kezdődött, majd a csapatzászló bevonulása és a Himnusz eléneklése következett. Ezután az egyházi vezetők áldották meg a csapatzászlót, valamint a polgárőröket.
A csapatzászló bevonulása, és megáldása
A rendezvényen először Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere szólalt fel, aki elmesélte, hogy sok estét töltött a polgárőrök között, amikor elkísérte őket a szolgálatba. Nagyra becsüli azt az önfeláldozást, amit a polgárörök és családjaik a közbiztonságért tesznek. Teszik mindezt önzetlenül. A kőbányai Önkormányzat kiemelt fontosságúnak tartja a közbiztonságot és mindent meg is tesznek annak javítása érdekében.
Kovács Róbert polgármester
Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy idén 20 éves a polgárőrség, amely a legnagyobb és legszervezetebb civil szervezet az országban. A rendőrség a polgárőrség nélkül félkarú óriás, éppen ezért fontos és szükséges a polgárőrség hatékony működése. Felhívta a figyelmet arra, hogy 2012. január elsejétől olyan új törvénye lesz a polgárőrségnek, amely szakmai és szerethető, amely szervezeti kereteket ad majd a működésnek. Meglátása szerint az új törvény által a polgárőrség hatékonyabban működik majd.
Fülöp Valter bűnügyi helyettes
Fülöp Valter, budapesti rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese beszédében elmondta, hogy pont a héten vett részt a Kőbányai Közbiztonsági Fórumon, ahol azt tapasztalta, hogy a kerületben példaértékű az együttmködés a polgárőrség, a rendőrség és az Önkormányzat között. Követendő példának nevezte a kőbányai együttműködést minden kerület számára.
Dr. György István főpolgármester-helyettes
Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője kritikakánt fogalmazta meg, hogy amíg a rendezvényen a rendőrség és a polgárőrség legmagasabb szinten képviselteti magát, addig az önkormányzati vezetők - Kőbánya és Zugló kivételével - sajnos nem jelentek meg. Pedig eredményt csak e három fél összefogásával valósítható meg. Ezt saját maga is tapasztalta, mert kőbányai polgármesterként lehetősége volt végignézni a kerületi polgárőrség kialakulásának kezdeti időszakát és annak nehézségeit. Beszéde végén megköszönte a polgárőrök által elvégzett munkát, és kijelentette, hogy a polgárőrség az elmúlt 20 évben sikeresen nőtt fel a feladathoz.
Tutta Forza zenél, és a nagyszámú hallgatóság
Görbe Attila alezredes, kapitányságvezető-helyettes és Dr. Gyetvai Tibor alezredes, kerületi rendőrkapitány
A bal oldali kép előterében Orosz Tibor polgárőr-parancsnok és Radványi Gábor alpolgármester, a jobb oldali képen Kardos Pál, a BPSZ elnöke Fülöp Valterral beszélget
Last modified on Wednesday, 16 November 2011 14:07

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Látkép
Elkészült a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Részből egész
Átadó ünnepség
Épül és szépül
Épül a lakótelep
Föld út
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia