Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Fiataljaink védelméért

Rate this item
(1 Vote)

Nem szabadulnának meg az Újhegyi sétány szabadulószobáitól! Az egyedi bűnmegelőzési programban résztvevő gyerekek, felnőttek és az együttműködő kerületek rendőri vezetői is a folytatásra szavaztak - olvasható a Kőbányai Hírek Facebook oldalán.

A (V)észjelzés elnevezésű projekt szakmai zárókonferenciáját a járványhelyzet miatt online tartották meg. A házigazda Kőbánya nevében D. Kovács Róbert Antal polgármester, valamint a projektgazda Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Tóth Béla nyugalmazott rendőr ezredes, a támogató Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képviseletében pedig a szervezete elnöke, Hatala József nyugalmazott rendőr altábornagy, korábbi országos rendőrfőkapitány méltatta a kezdeményezést, amelynek sikerességében a konferencia valamennyi résztvevője egyetértett. Kőbánya polgármestere a továbbiakban egészségvédelemmel, klímavédelemmel bővítené a bűnmegelőzés tematikáját, és - ahogy fogalmazott - "érzékenyítő centrummá"  fejlesztené a létesítményt, amelynek látogatása így a jövőben családi program is lehetne. "Az élménypedagógia segítségével könnyen megszólíthatók a fiatalok, akiket egyébként igen nehéz elérni manapság." - nyilatkozta a Kőbányai Híreknek a polgármester.    


Kép forrása: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Hatala József is úgy nyilatkozott, hogy a Bűnmegelőzési Tanács mindenképpen szeretné folytatni a programot. "Ez nagyon jól eltalált, szakmailag jól felépített és menedzselt projekt. A visszajelzések megerősítik, hogy az elsődleges célcsoportba tartozó fiatalok nagyon élvezték a játékos tanulást. " - fogalmazott a nyugalmazott altábornagy. Hatala József bízik abban, hogy a folytatásra a járványhelyzet pénzügyi többletkiadásai ellenére is jut forrás.      

A (V)ÉSZJELZÉS-projektben Kőbányán kívül a 13., a 17., a 18. és a 19. kerület rendőrkapitányságai, bűnmegelőzési szakemberei és iskolái vettek részt.

Az online zárókonferenciáról készült videó-összefoglaló a cikk alatt tekinthető meg.

Forrás: Kőbányai Hírek, valamint D. Kovács Róbert Antal polgármester Facebook oldala

Last modified on Friday, 27 November 2020 13:43

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Épül a lakótelep
Átadó ünnepség
Épül és szépül
A Mély tó
Régi kép
Még nincs kész
Lakótelep a világ végén
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia