Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányán a szakmák Európa-bajnoksága - szeptember 26–28.

Rate this item
(1 Vote)

Történetének legnagyobb nemzetközi rendezvényére készül a Hungexpo. Szeptember 26–28. között a Budapesti Vásárközpont ad otthont az EuroSkills Budapest 2018-nak, a „szakmák Európa-bajnokságának”. Európa legjelentősebb szakmai versenyére csaknem 100 ezer látogatót várnak. A kétévente megrendezett EuroSkills, vagyis a fiatal szakemberek Európa-bajnoksága látványos bemutatója a szakmáknak és a legfrissebb európai fejlesztéseknek és része a WorldSkills világversenynek, a „szakmák olimpiájának”. A kontinens legfelkészültebb fiatal szakemberei versenyeznek egymással az Európa legjobbja címért.

A budapesti döntőn 28 ország 600 versenyzője méri össze tudását, 37 szakmában, 500 szakértő és zsűritag előtt. A legfeljebb 25 éves szakemberek a kreatív művészetek és divat, információs és kommunikációs technológiák, gyártási és mérnöki technológiák, az építőipar, szállítás és logisztika, valamint a szociális és személyi szolgáltatások területén mérik össze tudásukat.

A háromnapos versenyt kiállítások, konferenciák és más szakmai rendezvények kísérik, így a három napos program egyedülálló lehetőséget biztosít az európai ipar képviselőinek, állami szervezeteknek, szakképzésben érintett feleknek a nemzetközi tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

A EuroSkills nemcsak a főváros számára kiemelt jelentőségű, hanem országimázs formáló rendezvény is. A résztvevők, érdeklődők és szponzorok csaknem összesen 20 ezer vendégéjszakát töltenek el Budapesten. Az előzetes regisztrációk alapján a szervezők 10 ezer budapesti és 40 ezer vidéki tanuló látogatóra is számítanak.

A Hungexpo – jelentőségéhez mérten – kiemelten kezeli az EuroSkills rendezvényt, amely a vásárközpont teljes területét, vagyis 6 pavilonban és egy rendezvénysátorban, összesen csaknem 60.000 négyzetmétert foglal el. Ebből az A, D, F és G pavilonok, a versenyek helyszínei 40 ezer négyzetmétert, a konferencia és kiállítás a B pavilonban 6000 négyzetmétert. Az eseményen 2600 négyzetméteres étterem sátor üzemel, ahol egy időben 1300 vendéget tudnak kiszolgálni. Az 1400 hivatalos résztvevőt naponta több mint 30 busz szállítja 9 fővárosi szállodából a Hungexpo-ra.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Hungexpo lesz a házigazdája és partner szervezője a közelgő EuroSkills rendezvénynek – mondta Ganczer Gábor, a cég vezérigazgatója. – A verseny Budapestre hozatalát még 2013-ban kezdeményeztük a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a WorldSkills nemzetközi szervezetnél. Négy évnyi előkészítő munka után, most is több százan dolgozunk azon, hogy ezt a nagy presztízsű eseményt sikerre vigyük. Ez a valaha volt összes nemzetközi nagyrendezvényünk között is a legnagyobb lesz és különösen közel áll hozzánk szakmai tartalma, hisz itt a szervezésben együttműködünk az ország legtöbb jelentős szakmai szövetségével is, akik saját kiállításaink legfontosabb szakmai partnerei is egyben” – tette hozzá a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

A verseny a HUNGEXPO-n nyilvános, bárki számára díjmentesen látogatható előzetes regisztrációt követően. A szervezők a megnövekedett forgalom miatt arra kérik az Euroskills-re látogatókat, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket vegyék igénybe.

További információ a rendezvényről és regisztráció: a http://www.euroskills2018.com/ oldalon.

Last modified on Tuesday, 18 September 2018 08:05

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
A Mély tó
Régi kép
Áll a szobor
Minden a helyére kerül
Már állnak a házak
Építési terv
Dolgozik a daru
Az iskola
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia