Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Drograzzia Kőbányán: 67-en kerültek rendőrkézre

Rate this item
(2 votes)

Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya 2018. szeptember 6-án kábítószerügyi érdekegyeztető fórumot hívott össze Kőbánya és Zugló részvételével, melynek célja a két kerület Kábítószer Egyeztető Fórumok tevékenységének áttekintése volt. A fórumra Kőbánya és Zugló polgármestere, jegyzője, valamint kormányhivatalának vezetője mellett, meghívást kapott a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatója, az Országos Mentőszolgálat Közép-Magyarországi regionális igazgatója, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke, továbbá a feladatellátásban érintett szervek munkatársai.

A kép illusztráció, forrása: Police.hu

A megbeszélésen Budapest rendőrfőkapitánya ismertette, hogy a rendőrség milyen intézkedéseket tesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Elmondta, hogy az érintett két kerület teljes közigazgatási területére 2018. augusztus 31-én 16 órától 2018. szeptember 7-én 16 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése és megszakítása érdekében, amelynek elrendelése óta a rendőrök 67 személyt fogtak el kábítószerrel kapcsolatos és egyéb más bűncselekmények gyanúja miatt, 54 esetben éltek szabálysértési feljelentéssel, továbbá 12 személy esetében biztonsági intézkedést foganatosítottak.

Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feladatának tekinti, hogy az adott kerületek érintett területein - Budapest többi részéhez hasonlóan - a megfelelő létszámmal legyen jelen, és a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítsa a közrendet, közbiztonságot. A rendőrség intézkedései során figyelembe veszi a lakosság biztonság iránti igényét és folyamatosan dolgozik a zavartalan közrend és a közbiztonság fenntartásáért.

A fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy elsődleges cél a kábítószert és az egyéb bódítószereket fogyasztó személyek társadalomba történő visszavezetése kell legyen, illetve abban is, hogy ennek hatékony eszköze, az egységes Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum életre hívása lehet.

A kábítószer, illetve a tiltólistán nem szereplő bódult állapotot előidéző szerek fogyasztása összetett társadalmi jelenség, amely kezelésében a rendőrség mellett számos más szervezetnek is feladata van.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Police.hu

Last modified on Friday, 07 September 2018 21:34

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Az iskola
A Gergely-bánya
Átadó ünnepség
Föld út
Épül és szépül
Épül a Mély tó
Még nincs kész
Árkok és házak
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia