Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Beszökik a tavasz Kőbányára a héten

Rate this item
(2 votes)

A kegyetlen márciusi tél közepette alig hittük, hogy egyszer ez is eljöhet még, és Kőbánya felett is felragyoghat az ég, de úgy tűnik, talán végre bekövetkezik az, ami mindannyiunk vágya, és beszökik a kerületbe a tavasz, majd a Szent László téren suhan nesztelen. A legfrissebb előrejelzések szerint a lentiekben olvasható módon alakul az időjárás, ami sokkal kellemesebb lesz, mint amivel eddig voltunk kénytelenek megbirkózni, ám még Húsvétkor sem fog jól esni a hagyományőrző lányoknak egy vödör frissítő hideg locsolóvíz.

Hétfőn még erősen felhős lesz az ég, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 között alakul, délutánra viszont több helyen felszakadozhat a felhőzet, és a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 11 fok közötti tartományban lesz. Így kezdődik a lassú felmelegedés, amellyel a hét második felében már 15-20 fok közelébe kerülünk.

Kedden és szerdán is lehetnek még esők, többfelé megélénkül a szél. A leghidegebb keddi órákban mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fokot mérhetünk, és szerdán sem lesz sokkal jobb, mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet -  ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Napközben azonban kedden már 8-12 fok lehet, szerdán pedig akár 10-16 fok is. Északkeleten cudarabb lesz a helyzet, 7-9 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön már a minimumok is a nulla fölé kerülnek, 2-7 fokra számítanak a meteorológusok, és a maximumok még nem döntenek csúcsokat, 7-13 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Ezen a napon nyugaton lesz hidegebb, mint keleten. Még mindig előfordulhatnak esők, záporok, a szél is megélénkül.

Pénteken főleg délelőtt várható csapadék, erős légmozgás is előfordulhat. A minimumokat 0 és plusz 6 fok közé teszik, a maximumok pedig 10-16 fok között alakulnak.

Szombaton több helyen valószínű eső, zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban plusz 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 13-19 fokig melegszik a levegő.

Húsvétvasárnap is több helyen megerősödik a szél. A több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehetnek záporok is. A minimum hőmérséklet plusz 4 és 9, a maximum hőmérséklet 11-16 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Húsvéti locsolkodás, a kép illusztráció, forrása: paimages.prothom-alo.com

Forrás: MTI

Last modified on Tuesday, 27 March 2018 08:43

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Dolgozik a daru
Látkép
Az iskola
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Részből egész
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia