Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Hatalmas sikert értek el a Szent László Gimnázium tanulói

Rate this item
(4 votes)

Hatalmas sikert értek el a kőbányai Szent László Gimnázium tanulói: megnyerték az 1997-ben alapított Stockholmi Ifjúsági Víz Díj (Stockholm Junior Water Prize, SJWP) magyarországi döntőjét, az iskola másik döntőbe jutott csapatának a harmadik hely jutott! Ez azt jelenti, hogy a legismertebb magas színvonalú nemzetközi ifjúsági vízügyi versenyen Magyarországot idén a gimnázium tanulói, Stefán Kristóf, Szabó Nikolett és Tari Anna képviselik. A középiskolások a vízlábnyom csökkentése érdekében olyan társasjátékot készítettek, amelyben a résztvevők játékos formában szereznek információt többek között a víztakarékos módszerekről, vízkészletről vagy a víztisztítási módszerekről.

A versenyben - melynek védnöke Viktória, a svéd koronahercegnő - középiskolások vehetnek részt. A magyarországi döntőbe a kőbányai Szent László Gimnázium két csapata is bejutott, amelyek közül a szakmai zsűri a "Tanks of Water" című pályamunkát a legjobbnak értékelte, míg Németh Jázmin, Rábai Viktória és Fekete Ádám "All Drains Lead to the Ocean" című pályázata a 3. helyet szerezte meg. 

Az ifjúsági víz díj magyarországi döntőjének győzteseit a Sándor-palotában fogadta Áder János köztársasági elnök, aki a magyar forduló védnökeként az első helyezettnek átadta a GWP Magyarország Alapítvány díját.

Áder János köztársasági elnök átadja Stefán Kristófnak, Szabó Nikolettnek és Tari Annának, a Szent László Gimnázium tanulóinak a stockholmi ifjúsági víz díj magyarországi döntője győzteseinek járó díjat a Sándor-palotában. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A köztársasági elnök fogadja a döntő 3. helyezett csapatát, Németh Jázmint, Rábai Viktóriát és Fekete Ádámot, a Szent László Gimnázium tanulóit. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az eseményen az államfő elmondta, hogy a vízellátás, az élelmiszertermelés, a várostervezés, az urbanizáció, a biodiverzitás szempontjából a növekvő vízfogyasztás súlyos kihívást jelent minden országban, különösen ott, ahol a népesség az elmúlt évtizedekben négyszeresére-ötszörösére nőtt. Az államfő beszédében úgy fogalmazott, nagyon örül annak, hogy középiskolások, a fiatalok a vízfogyasztással problémájával kitartóan, visszatérően foglalkoznak, és egy olyan problémára, amelyre a világon mindenhol keresik a megoldást, ők is próbálnak innovatív megoldásokat találni. A köztársasági elnök köszönetet mondott a középiskolásokat felkészítő tanároknak, akik ráirányították a gyermekek figyelmét a vízfogyasztással járó problémákra.  

Forrás: MTI, fotó: Szigetváry Zsolt

Last modified on Thursday, 01 June 2017 10:25

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Az iskola
Minden a helyére kerül
Árkok és házak
Építési terv
Folyik az építkezés
Régi kép
Dolgos kezek
Lakótelep a világ végén
Föld út

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia