Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megkezdte munkáját a metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport

Rate this item
(2 votes)

Az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséhez kapcsolódóan korrupciót vizsgáló munkacsoport létrehozásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés. A metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport feladata annak kiderítése, hogy kik szerepelnek a metródossziéban, továbbá kik a felelősök és hová kerülhettek az eltűnt pénzek. A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok által jegyzet javaslatot 27 igen szavazattal, egyhangúlag fogadták el. 

2017. március 9-én hivatalosan is megkezdte munkáját a Metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport, amely minden idők legnagyobb korrupciós botrányát kívánja feltárni - tájékoztatta portálunkat Borbély Lénárd, a munkacsoport vezetője. Az öttagú testület legfontosabb feladata kideríteni, kik szerepelnek a metródossziéban, kik viselik a felelősséget a meghozott döntésekért, valamint hogy kikhez kerülhettek a metrópénzek.

Mivel az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának meghallgatásán az érintett baloldali politikusok nem jelentek meg és nem kívántak beszámolni arról, hogy milyen szerepük volt a korrupcióban, ezért a munkacsoport újabb lehetőséget kíván biztosítani számukra álláspontjuk kifejtésére. A munkacsoport azokat a végrehajtókat is meg kívánja hallgatni, akik a szerződéseket előkészítették és aláírták. Arra kíváncsiak, hogy kiktől milyen instrukciókat kaptak, valamint mi motiválta döntéseiket. A munkacsoport üléseire várják Aba Botond, Antal Attila, Balogh Zsolt, valamint Kocsis István volt BKV-vezérigazgatókat, továbbá Gulyás Lászlót, Balogh Árpádot, valamint Klados Gusztávot, akik a metró projektigazgatóságot közvetlenül irányították.


Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metróról szóló jelentése magyar nyelven EZEN a linken érhető el.

Az öttagú testület tagjai: Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), Orbán Gyöngyi (Fidesz-KDNP) Geiger Ferenc (civil szervezetek), Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) és Tokody Marcell (Jobbik). A testület elnökének Borbély Lénárd csepeli polgármestert választották. A jelentését május 31-ig kell elkészíteni a testületnek.

A kép illusztráció, forrása: Csepel.info

Forrás: Borbély Lénárd, Metrókorrupciót vizsgáló munkacsoport, MTI, Budapest.hu

Last modified on Thursday, 09 March 2017 14:41

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Zajlik az éptkezés
Részből egész
Dolgos kezek
Még nincs kész
Már állnak a házak
Elkészült a lakótelep
Épül a lakótelep
Áll a szobor
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán

Lomtalanítás Kőbányán május 8-16.! A kerületi körzetek és a lomkikészítés napjának...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia