Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új tulajdonoshoz került a KÖKI Terminál

Rate this item
(1 Vote)

Lesztinger Tamás érdekeltségébe tartozó cégek lehetnek a pláza új, többségi tulajdonosai - értesült a HVG. A Kökit birtokló cég felszámolója sokadik alkalommal hirdette meg a hatalmas épületegyüttest, amelyre 2009-2010-ben legalább 40 milliárd forintot költöttek a megálmodói, most viszont már csak 27 milliárdra taksálták. Ezúttal azonban nem azért lett eredménytelen az árverés, mert nem volt jelentkező, hanem a hitelezők kérték a felszámolótól, hogy állítsa le az eljárást. A láthatáron új vevő jelent meg.

A Köki Terminál eredeti tulajdonosa az R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt. volt, amely 2009-ben az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól vett fel hatalmas hitelt. Ebből a kölcsönből 2012-ben, amikor a cég fizetésképtelenné vált, még mindig 26,4 milliárd forint volt a tartozás. A Köki befektetői annak idején nem fedték fel magukat. Egy svájci cég, az Erian Holding AG mögé bújtak, ám alapvetően mindenki készpénznek vette, hogy két milliárdos, Leisztinger Tamás és Albrecht Ottó áll a projekt mögött, írja a HVG.

2016. december 22-én már a Köki East End zálogjogát is törölték a Köki tulajdoni lapjairól, vagyis a fizetnivalót kiegyenlítettnek tekintették az új tulajdonosok. A január 17-ei társasági szerződésből pedig kiderül: a Köki East End többségi tulajdonosa két Leisztinger-érdekeltség, az Arago és a Domestore. Mindez azt jelenti, hogy miközben Leisztinger Tamás eladta a Hunguest szállodalánc nagy részét, a nagyvállalkozó visszatérhetett a csőd óta az állami Fejlesztési Banknál lévő bevásárlóközponthoz.

Forrás és további részletek: Hvg.huRealista.hu

Last modified on Friday, 10 February 2017 12:32

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Épül és szépül
Régi újhegyi kép
Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
Már állnak a házak
Zajlik a munka
Épül a Mély tó
Áll a szobor
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia