Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Egy elírás miatt egy hónapig nem tudta, hogy meghalt a férje

Rate this item
(0 votes)

Egy idős kőbányai férfi még október elején rosszul lett egy közértben, majd a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét, a mentőautóban meghalt, írja a Bors. Így a férfit a patológiára vitték, ahol a cikk szerint senkinek eszébe sem jutott értesíteni a családot, pedig minden irata nála volt.

Az eltűnt férfi miatt felesége telefonálgatni kezdett. Hívta a rendőrséget, illetve a mentőket is. Utóbbiak azt mondták, ilyen nevű betegük nincs. Ezután a rendőrség eltűntként kereste a férfit. A X. kerületi Rendőrkapitányság felhívását mi is közzétettük október 14-én portálunkon, miszerint eljárást folytatnak Szövérfi László György eltűnése ügyében, akinek felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre.

A család teleplakátolta a otthonuk környéket, az összes kórházat végigtelefonálták, de igyekezetük hiábavaló volt. Egészen november közepéig nem történt előrelépés az ügyben, majd megszólalt a férfi feleségének telefonja: a IX. kerületi önkormányzat egyik ügyintézője telefonált, hogy vállalnák-e a férfi temetési költségeit, vagy indítsák el a köztemetési eljárást. Ebből a telefonból tudta meg az idős nő, hogy a férje több mint egy hónapja a SOTE orvostani intézetében feküdt. A SOTE hívta fel az önkormányzatot, hogy a köztemetést kezdeményezzék.

A Bors megkérdezte a rendőrséget és a mentőszolgálatot is az esetről. A rendőrség válaszában azt írta, hogy mivel a halott férfi a patológián nem ismeretlenként volt nyilvántartva, a halottszemlét végző orvosnak kellett volna keresnie a családot. A rendőrök többször keresték a mentőszolgálatot - mivel a férfit eltűntként keresték -, hogy ilyen nevű embert szállítottak-e be, de a válasz mindig az volt, hogy nem.

A mentőszolgálat válaszából végül kiderült, min múlott, hogy a család egy hónapig nem tudta, hol van a férfi: „A mentők több mint egy órán át küzdöttek az idős férfi életéért, de sajnos nem lehetett újraéleszteni. Az elhunytat a SOTE Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetbe szállították. A számítógép adatnyilvántartásába a beteg nevének első betűje hibásan került be, így fordulhatott elő, hogy amikor a telefonos érdeklődés kapcsán a számítógépben keresték a nevet, az adatbázisban nem találták. Az elhunyt személy hozzátartozóinak értesítése ilyen esetekben egyébként nem az Országos Mentőszolgálat, hanem a fogadó intézmény feladata. Az OMSZ a családnak kinyilvánította részvétét és sajnálatát a történtek miatt" − írták.

Forrás: Index.hu, Bors.hu

A SOTE Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézetének bejárata - a kép forrása: Google Street View

Last modified on Friday, 20 November 2015 10:12

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Az iskola
Föld út
Minden a helyére kerül
Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep
Zajlik a munka
Régi újhegyi kép
Épül és szépül
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia