Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A kékbe a papírt, a sárgába a műanyagot és fémet!

Rate this item
(1 Vote)

Az ismétlés biztosan nem árt, hiszen aki nem gyakorlott szelektív szemetes-használó, lehet, hogy elbizonytalanodik a színes hulladéktárolók láttán. A kicsiknél pedig elengedhetetlen a játszva tanítás. Többek között ezt a célt szolgálja az a rendezvénysorozat, amelyet Budapest Főváros Önkormányzata, és az FKF Nonprofit Zrt. szervez.

Az Európai Uniós forrásból támogatott, a főváros hulladékgazdálkodási rendszerét fejlesztő projekt fontos része, hogy a lakosság környezettudatosságát is növelje.

A rendezvényeinkkel idén még két alkalommal találkozhatnak, legközelebb 2015. november 17-én, a fővárosi Roadshow következő állomásán, a X. kerületben.

Időpont: 2015. november 17. (kedd) 10:00 – 18:00 óráig
Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, Budapest, X. kerület Szent László tér 7-14.

A kézzel hajtható mini mechanikus hulladékválogató – ami a hulladékválogató művekben alkalmazott futószalag kicsinyített mása - segítségével, játszva sajátíthatják el az érdeklődők a szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeit.  A rendezvényen kreatív kézműves foglalkozás keretében ötleteket kaphatnak a résztvevők azoknak a tárgyaknak az újrahasználatára, amelyeket lehet, hogy már másra nem használnának. Az így átalakított „kacatjaink” kreatív ajándéktárgyakká, játékokká alakulnak. Hulladéklerakó maketten csodálhatják meg a gyerekek, hogy is néz ki egy ilyen létesítmény és még szelektív csocsóval is játszhatnak. 

Természetesen ott lesz a nagysikerű szelektív társasjátékunk és célba dobásban is összemérhetik ügyességüket a résztvevők. 

Reméljük, ezzel is hozzá tudunk járulni, hogy a jövő nemzedéke már pillanatnyi gondolkodás nélkül dobja majd a helyes tartályba az oda valót, hiszen itt megtanulta. 

Tegyünk együtt a környezetünkért! 

Szeretettel várjuk rendezvényeinkre!

Bővebb információkat a www.hasznoshulladek.hu oldalon olvashatnak.

Last modified on Monday, 09 November 2015 12:35

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Épül a Mély tó
Dolgozik a daru
Részből egész
Minden a helyére kerül
Már állnak a házak
Épül a lego-ház
Föld út
Zajlik az éptkezés
Az iskola

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia