Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Katasztrófasújtotta terület a Népliget

Rate this item
(2 votes)

A július 8-ai ítéletidőben keletkezett viharkárok miatt katasztrófasújtotta területté nyilvánították a Népligetet. A FŐKERT válságstábot hozott létre a budapesti közparkokban keletkezett károk felszámolására, megkezdték a parki fák átvizsgálását, folyamatos a kidőlt fák és leszakadt ágak feldolgozása, elszállítása. A fákon azonban továbbra is sok a letört, fennakadt ág, melyek veszélyt jelentenek a parklátogatók számára. Ezért a FŐKERT kéri a lakosságot, hogy az elkövetkező napokban ne látogassák Budapest közparkjait, mert a leeső ágak élet- és balesetveszélyt jelentenek!

A viharban Kőbánya helytörténeti emlékeit is csapás érte: a szél letörte ugyanis a Népliget legöregebb, 1855-ben ültetett fájának utolsó ágát is. A felvétel az öreg akác vihar előtti és utáni állapotát mutatja: a bal oldalon még látható az az ág, ami a jobb oldalin már nincs meg - nem beszélve arról, hogy a háttér is "kitisztult", már nem takarja el a lombkorona az eget. Reméljük az öreg akácnak sikerült átvészelnie ágának elvesztését, és újra ki tud még hajtani! 

Még a hatalmas, erejük teljében lévő fák sem tudtak a természet erejének ellenállni! Az egyik földön fekvő "áldozat" monumentális méreteit jól érzékeltetik a mellette álló emberek. A fa lombkoronája alatt, a kép bal oldalán egy pad látható. Még szerencse, hogy senki sem ült rajta az esemény bekövetkezésekor.

Következzen egy - teljesség igénye nélkül készült - képgaléria a Népligetet ért károkról:

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Last modified on Sunday, 12 July 2015 11:16

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Már állnak a házak
Látkép
Zajlik az éptkezés
Épül a Mély tó
A Gergely-bánya
A Mély tó
Építik a tavat
Átadó ünnepség
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia