Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Idegenvezetői Világnap Budapesten február 19-22. között

Rate this item
(1 Vote)

Idén február 19-22. között kerül megrendezésre Budapesten az Idegenvezetői Világnap. Az esemény keretében, a 165 éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, a BKIK Idegenvezetői Továbbképző Központja szervezésében, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány társszervezésében budapesti idegenvezetők mutatják be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára. A részvétel a programok nagy többségén ingyenes.

 

A gondolat 30, a tett 25, a szervező 165 éves!

1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA) első találkozóján született a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az Idegenvezetők Világnapja, amelyen az idegenvezetők ne csak külföldi vendégeiknek, hanem a hazai közönségnek is tartsanak ingyenes vezetéseket, hogy felkeltsék a városvezetők, a média, a helyi lakosság figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára. 1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot. Idővel az esemény egy hetes fesztivállá nőtt.

A budapesti idegenvezetők szinte a kezdetektől csatlakoztak az eseményhez, amely mára több napos programmá nőtte ki magát. Ezeken a napokon az idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be fővárosunkat, varázsolják a hétköznapokban oly sokat rótt utcákat emberközelivé, megmutatva múltját és jelenét, kultúráját és értékeit. Az esemény alkalmával számtalan múzeum és intézmény nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt és egyre többen csatlakoznak érdekes attrakciókkal, lehetővé téve a betekintést fővárosunk rejtett kincseibe. A budapesti tematikus és bevásárló utcák (www.bevasarloutca.hu) is speciális programokkal készülnek.

A vasárnapi központi események helyszíne ezúttal is a Bálna Bevásárlóközpont lesz. Innét indulnak a térítésmentesen, de előzetes regisztrációval igénybe vehető városnéző autóbuszok, városnéző hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák. A Bálnában kiállítással és kézműves bemutatóval, vásárral is várják az érdeklődőket. Gyalogos városnézések, tematikus séták a város különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel.

Az Idegenvezetői Világnap programja jelenleg alakul és bővül, az események folyamatosan kerülnek fel a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara honlapjára, a www.bkik.hu weboldalra. 

A rendezvény fővédnöke Tarlós István, Budapest főváros főpolgármestere, házigazdája Szatmáry-Jähl Angéla, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke.

Programok:
- KONFERENCIA: "Javuló trendek, de hogyan tovább? avagy mitől lesznek versenyképesebbek Budapest turizmusában dolgozó vállalkozások"
- Séták - 2015. február 19. csütörtök
- Séták - 2015. február 20. péntek
- Séták - 2015. február 21. szombat
- Séták - 2015. február 22. vasárnap
- Buszon, hajón, villamossal...     >>>REGISZTRÁCIÓ
- Bevásárló és Tematikus utcák programjai és vezetett sétái

A programok változtatásának jogát fenntartják!

 

Forrás: BKIK

Last modified on Wednesday, 25 February 2015 11:57

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Épül és szépül
Régi újhegyi kép
Épül a lakótelep
Átadó ünnepség
Építik a tavat
Régi kép
Építési terv
Árkok és házak
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia