Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új autó az óév végén

Rate this item
(1 Vote)

Az év végén jelentős technikai erősítés érkezett a Gardi József őrnagy által vezetett kőbányai katasztrófavédelmi egységhez. Egy modern, létrás, emelőkosaras autót kaptak a tűzoltók. A fővárosba három új Iveco Magirus M42L típusú, magasból mentő gépkocsi is érkezett a közelmúltban és Csepel, valamint Békásmegyer mellett a kőbányai, illetve kispesti katasztrófavédelmi egység munkáját is megkönnyíti a jövőben a világ egyik legjobbjának tartott szer. 

Az új Magirus M42L – nevéből is kikövetkeztethetően – akár 42 méter magasból mentésre is alkalmas, vagyis jóval a tízemeletes épületek fölé emelkedhet. Úgynevezett létrahíd üzemmódban húsz méter fölötti távolságot is áthidal – akár egy tucat emberrel a „fedélzeten”. A négy tonnás súlyt emelő speciális gépjármű számítógép vezérelte stabilitási programmal is rendelkezik, a vízágyúja pedig 10 bar nyomással lövi az oltóanyagot a szükséges helyre. 

A kocsi átadásakor elhangzott, hogy Budapesten egy év alatt több mint 1300 tűzesethez, illetve magasból mentéshez hívták az ilyen rendeltetésű szerkocsikat.

Forrás, kép és szerző: Kőbánya.hu

Last modified on Thursday, 08 January 2015 13:28

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Dolgos kezek
Épül a Mély tó
Minden a helyére kerül
A Gergely-bánya
Épül a lego-ház
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Föld út
Részből egész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia