Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Veszély és balesetek a Gergely utcában

Rate this item
(5 votes)

A Gergely utca Sibrik-Kada utcák közötti szakaszán vélhetőn útburkolat-javítási munkálatokat végeznek, a körülmények legalábbis eleinte arra utaltak. Az úttesten szabályos alakú felmart felületek létesültek, amelyek körül ismeretlenek - bizonyára a balesetveszély elkerülése érdekében - terelő elemeket állítottak fel. Ugyanakkor arról már nem gondoskodtak, hogy az úttestre kihelyezett elemek ki legyenek világítva, de még az is előfordult, hogy még csak fényvisszaverő sem volt a tartó oszlopon. A mesterséges akadályok sötétedés után alig voltak észrevehetők, ami magában rejtette a baleset lehetőségét.

Aztán bekövetkezett, amire számítani lehetett. Először arra lehetett figyelmes az arra járó, hogy az érintett szakaszon egy fának ütközött személygépkocsival bővült az utcakép. Nincs információnk arról, hogy pontosan mi történhetett, de a jármű mögött lévő letarolt törmelékek alapján akár arra is gondolhatunk, hogy a sofőr egy terelőelemmel történt ütközés miatt rántotta félre a kormányt.

 

Balesetes autó, és letarolt elemek a kocsi mögött

 

Nincs fényvisszaverő az oszlopon

A mai napon a helyzet a csúcspontjára jutott, ugyanis már nincs egyetlen terelőelem sem a helyén. Minden alkotóelem vagy a földbe döngölve vagy az útmentén szétszórva hever, szomorú mementóként emlékeztetve arra, hogy azokkal kevésbé szerencsés gépjárművezetők ütköztek. Az egyik ott lakó úr arról tájékoztatta lapunkat, hogy csak a mai napon két baleset történt délutánig. Amíg egy teherautó nagyjából megúszta az út folytonossági hibájával való találkozást, addig egy személygépkocsi alváza komolyabb sérüléseket szenvedett, amikor a felszedett útburkolat alatti homokba süppedt a kereke. Az úr furcsának találja, hogy senki sem dolgozik a területen, és a munkások teljesen magára hagyták az útszakaszt. 

 

A bal oldali képen homokba süppedt kerekek nyoma látható a felszedett útburkolat alatt, a jobb oldali képen egyértelmű a terelő elemek hiánya

 

Az út szélére dobott széttört elemek darabjai

E cikkel szeretnénk felhívni kerületünk lakóinak figyelmét a kialakult balesetveszélyes helyzetre. Kérjük, hogy vezessenek óvatosan a Gergely utca Sibrik-Kada utcák közötti szakaszán, és figyeljenek oda a többi közlekedőre is. A problémáról elektronikus levélben értesítettük a BKK-t is, remélve, hogy a társaság gyorsan megoldja a problémát.

Last modified on Tuesday, 03 December 2013 23:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Már állnak a házak
Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Dolgos kezek
A Mély tó
Régi kép
Részből egész
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia