Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Őrangyalok segítettek a Fekete István Általános Iskolában

Rate this item
(1 Vote)

Több, mint 60 önkéntes vett részt a Kőbányai Fekete István Általános Iskola belső terének felújítási munkálataiban. A 2013. október 19-én rendezett eseményen az önkéntesek többek között rendbe tették a padokat, a folyosókat új dekorációs felülettel látták el, valamint az udvaron új növényeket ültettek. A nagyszabású akció a 2013-as „Provident Őrangyalok” önkéntes programsorozathoz kapcsolódik, amely során novemberig az ország több mint 40 helyszínén 2.000 Provident dolgozó segít szombatonként szociális, oktatási és egészségügyi intézmények felújításában.

A felújítási munkálatokban az iskola dolgozói és az intézménybe járó gyermekek szülei is segítettek a Provident Őrangyalainak, így az önkéntesek hamar végeztek a feladatokkal.  Gera Zoltán, az iskola igazgatója elmondta, hogy óriási segítséget jelentett nekik a közel 60 önkéntes munkája, hiszen a felajánlás lehetővé tette számukra, hogy a hosszú idő óta szükségszerű munkálatokat elvégezzék, kellemesebbé téve ezáltal az iskola környezetét.

 „Munkatársaink 2004 óta több mint 60.000 munkaórát dolgoztak több száz óvodában, fogyatékosok, idősek, veszélyeztetett anyák, problémás fiatalkorúak otthonaiban, kórházakban, orvosi rendelőkben. Az idei önkéntes napokra a 2011-es és a 2012-es, egyenként 10-10 helyszínen bonyolított Provident Őrangyalok programsorozat sikerei nyomán kerítettünk sort immár kibővített formában, mert mind az intézmények, mind a kollégáink nagy örömmel fogadták ezeket a jótékonysági és egyúttal közösségépítő alkalmakat” – mondta el Tóth Andrea, a Provident kommunikációs vezetője.

A Provident Őrangyalok önkéntes program partnerei között ugyanúgy szerepeltek hátrányos helyzetű  kistelepülések óvodái, mint ahogy patinás budapesti nagyintézmények is, mint a Vakok Iskolája, a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja vagy a fogyatékos gyermekek ellátására szakosodott Mozgásjavító Iskola.

Forrás: FLOW PR.

Last modified on Tuesday, 22 October 2013 10:40

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Az iskola
Épül a lego-ház
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep
A Mély tó
Régi kép
Dolgos kezek
Áll a szobor
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia