Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Idősbarát Kőbánya

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbánya.hu portál számolt be arról, hogy idősbarát önkormányzati díjat vehetett át a Kőbányai Önkormányzat képviseletében Weeber Tibor szociális ügyekért felelős alpolgármester és Szabóné Gerzosn Sarolta, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke. Az idén tizedik alkalommal kiosztott díjakat Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkára és Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át a kerület vezetőinek. Az Idősbarát önkormányzat díjakat azoknak a helyhatóságoknak, illetve magánszemélyeknek ítélik oda, amelyek, illetve akik rendkívül sokat tettek a szépkorúak egészségének és életminőségének javításáért.

 

Az elismerés alapja az Új Kőbánya Program, amelynek keretében Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere új időspolitikát kezdeményezett. Újraalakította az Idősügyi Tanácsot, elindította a Nordic Walking mozgalmat, nyugdíjasok százainak szervezett számítógépes tanfolyamot, mindemellett a már működő programokat is folytatta. 

Az ünnepélyes díjátadón Soltész Miklós államtitkár egyebek mellett arról beszélt, hogy szüleink, nagyszüleink korosztályainak segítése és a nemzedékek közötti együttműködés erősítése az aktív generációk egyik legfontosabb feladata. A kormány ezért a folyamatos nyugdíjemeléssel, valamint a rezsicsökkentéssel megőrizte és 2012-től emelte a nyugdíjak vásárlóértékét, idén 4 százalékkal.

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 30 September 2013 12:15

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Zajlik az éptkezés
Elkészült a lakótelep
Építési terv
Az iskola
Régi újhegyi kép
Régi kép
A Gergely-bánya
Látkép
Föld út

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia