Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Nyaklánckitépők rendőrkézen

Rate this item
(1 Vote)

A kerületben két héten belül két olyan elkövető került rendőrkézre, akik erőszakkal tépték ki a nyakláncot áldozataik nyakából. Ez egyik - gálánsnak véletlenül sem nevezhető - "úriember" a volt élettársával szemben követte el ezt az erőszakos bűncselekményt.

A X. kerületi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást K. Zoltán 43 éves budapesti férfi ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2013. augusztus 31-én 18 óra 15 perckor a kőbányai Takarék utcában a volt élettársától mobiltelefonját és karóráját követelte. A nő ellenállt, ezért K. Zoltán megütötte, nyakából kitépte arany nyakláncát és kezéről leszakította óráját. A sértettet többször megfenyegette, majd távozott a helyszínről. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2013. szeptember 3-án elrendelte előzetes letartóztatását. Az ügyben a további eljárást a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Lopás miatt kérte a X. kerületi Rendőrkapitányság rendőreinek segítségét 2013. szeptember 15-én egy fiatal nő. A bejelentés szerint a sértett nyakából a Kada és Óhegy utca kereszteződésében egy menetrend szerint közlekedő buszon egy férfi kitépte a nyakláncot, majd elmenekült. A sértett által adott jó személyleírásának köszönhetően fővárosi rendőrök néhány órán belül beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A feltételezett elkövető ellen 2013. szeptember 16-án reggel bocsátott ki a rendőrség elfogatóparancsot. A parancs kiadását követő tíz óra múlva a bevezetett intézkedések eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bevetési Osztály munkatársai a XVI. kerületben elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 21 éves férfit, akiben a sértett egyértelműen felismerte támadóját. A budapesti rendőrök V. Tamást előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 21 éves budapesti férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Forrás: Police.hu

Last modified on Thursday, 19 September 2013 10:44

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Dolgos kezek
Régi kép
Látkép
A Mély tó
Árkok és házak
Dolgozik a daru
A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep
Az iskola

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia