Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Morfiumtúladagolás a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban?

Rate this item
(0 votes)

Kövér Anna 18 éves korában, 2009. március 9-én halt meg a Kőbánya területén lévő Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. Annánál halála előtt öt évvel csontrákot állapítottak meg, 2009. február elején bélelzáródással került a klinikára, ahol nem operálták meg, hanem morfiumtapasszal kezelték. A lány édesanyja, Kövérné Sövegjártó Mária szerint Anna a megengedett 25 helyett 75 mikrogramm morfiumot kapott, vagyis az adható adag háromszorosát. Mivel bélelzáródásnál nem szabad alkalmazni ezt a kábítószert, ezért az anya még lánya életében bejelentést tett az ÁNTSZ-nél és az akkori Egészségbiztosítási Felügyeletnél. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálta a lány halálát, majd az ügyet lezárták. Kövérné Sövegjártó Mária nem nyugodott bele a nyomozás eredményébe, pert indított az ORFK ellen, amelyet meg is nyert. 

Az édesanya napról-napra elkeseredettebb, mert az eltelt évek alatt sem derült fény arra, hogy ki a felelős lánya haláláért. Kövérné Sövegjártó Mária meglátása szerint csak tologatják az aktákat ide-oda, a törvényekkel és a Gyógyszerkönyvvel teljesen szembemenő szakértői véleményeket lobogtatnak és közben nem történik semmi.

A cikk alatt megtekinthetik az RTL Klub riportját az édesanyával és ügyvédjével, akik tájékoztatást adnak a tragédia körüli szövevényes fejleményekről.

 

Kövér Anna 1991- 2009 (a kép forrása: Blikk.hu)

Forrás:Blikk, TV2, RTL Klub

Last modified on Tuesday, 20 August 2013 22:47

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Elkészült a lakótelep
Régi kép
Zajlik az éptkezés
Az iskola
Építési terv
Föld út
Minden a helyére kerül
Áll a szobor
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia