Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Dráma és színjátszó foglalkozás indul Kőbányán

Rate this item
(3 votes)

Dráma és színjátszó foglalkozás indul Kőbányán, részletekért kattintson a plakátra, valamint olvassa el a kép alatti részletes ismertetőt!

Mi az a dráma és színjáték?

Játékosságon keresztül ható, művészettel való nevelés, mely már egészen kicsi kortól hatással lehet gyermekünk személyiségfejlődésére, tanulási-kommunikációs készségeire, valamint a gyermek-szülő kapcsolatára. A dráma és színjátszó foglalkozások célja, hogy a résztvevők számára olyan alkotói közeget biztosítson, ahol felszabadultan, kritikától és előítéletektől mentesen játszhat, színészkedhet, próbálhatja ki magát a különböző drámajátékokban. Emellett a foglalkozások fontos önismereti állomások is, ahol magunkon keresztül a minket körülvevő világról is tanulunk, így problémakezelési, gátlás-felszabadító hatása is van.

Miért pont Zorka?

A Zorka név a drámakör alapítói: Zoltán és Réka nevének összevonásából keletkezett szójáték, amely egyben kifejezi a dráma szakkör vidám hangulatát is. Itt minden drámás felszabadultan, játszva tanulhat meg koncentrálni, szépen beszélni, kommunikálni, táncolni úgy, hogy közben számos verssel, mozgás és önkifejezési formával ismerkedik meg. A délutáni foglalkozásokat jelenleg Nádai Réka színésznő vezeti, Zoltán (Győri Zoltán Gábor színész, pedagógus) pedig a háttérmunkát és más kreatív feladatokat segíti.

Kiket vártok a foglalkozásokra?

A jelentkezőket minden esetben korosztály, illetve gyakorlat szerint csoportosítjuk, így biztosan olyan közegbe kerülsz, ahol jól érzed majd magad, és korodbeliekkel dolgozhatsz együtt. A korcsoportok óvodás kortól egészen felnőtt, tehát akár 25-30 éves korig léteznek, így ránk tényleg igaz, hogy sosem késő elkezdeni. :) A gimnazisták, és fiatal felnőttek sokszor azt gondolják, a dráma csak a kicsik foglalkozása, azonban ez nem így van, az ő óráik személyre és csoportra szabottan teljesen más stílusúak, azonban ugyanolyan stresszoldó, önismereti, játékos és tehetséggondozó hatásúak, mint a kisebbeké. 

Mit tanulhatunk itt?

- Felszabadultan és megfelelési kényszer nélkül játszani
- Szépen, tisztán, hatalmas szókinccsel beszélni, és minden helyzetben jól kommunikálni
- Megtanulni hogyan álljuk meg a helyünket, hogyan legyünk bátor, talpraesett emberek
- Leküzdeni szorongásainkat, és megismerni önmagunkat, fejleszteni képességeinket
- Elsajátítani a színpadi táncot, mozgást, éneket, megismerni a színpad világát
- Egy szuper csapat tagjaként a közös játékban, alkotásban részt venni, s végül egy színpadi produkció alkotójává lenni

Hogyan jelentkezhetek?

A csoportok minden év szeptemberében indulnak, a jelentkezés viszont folyamatos a szabad helyek függvényében. Mivel nálunk nem a mennyiség, hanem a minőség számít, a csoportok létszámát maximum 15 főben limitáltuk, hogy mindenkire jusson idő és figyelem, így érdemes időben jelentkezni. Jelentkezésedet ill. érdeklődésedet leadhatod e-mailben a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen, vagy telefonon a +36 30 386 5750-es telefonszámon Nádai Réka foglalkozásvezetőnél.

Mennyibe kerül?

A foglalkozások minden héten egyszer 90 percesek, a havi tagdíj pedig 5000 ft/fő, melyet személyesen, vagy akár átutalással is fizethettek. Testvérkedvezményünkkel pedig a tesók még olcsóbban, 4000 ft-ért járhatnak hozzánk havonta.

...és ha én félénk vagyok?

Semmi gond! Nálunk senki sem fog "szereplésre" kényszeríteni, itt mindenki a saját tempójának és kedvének megfelelően dolgozhat és játszhat. Így a visszahúzódó, félénkebb, sokszor szorongó, halk gyerekek/felnőttek erőltetés nélkül, könnyedén oldódnak fel, személyiségük kinyílik, és szívesebben szólalnak meg. Megtanulnak gátlások nélkül kiállni mások elé, gördülékenyen kommunikálni, és őszintén, szabadon beszélni vágyaikról, terveikről, félelmeikről. A drámás foglalkozások hangulatát egy tanórához képest sokkal lazábbra, játékosabbra, "barátira" tervezzük, így a csapat tagjai hamar összebarátkozhatnak, és nem csupán játék és színjátszás közben, de sokszor az órákon kívül is együtt játszanak, összetartanak.

További információwww.zorkadrama.blogspot.hu

Last modified on Wednesday, 04 September 2013 08:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Épül a lego-ház
Zajlik az éptkezés
Régi újhegyi kép
Dolgozik a daru
Dolgos kezek
Minden a helyére kerül
Áll a szobor
Építik a tavat
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia