Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szent László Napok június 27-30.

Rate this item
(6 votes)

Június 28. péntek délutántól 30. vasárnap estig "MUZSIKÁLÓ KŐBÁNYA" egész hétvégés családi program a kőbányai centrumban a Szent László plébánia templom és a Polgármesteri Hivatal előtti parkban. Várjuk a lakosságot zenei és gyerekprogramokkal, utcabállal és a péntek esti megnyitón egy ütemre dobban a szívünk a Kőbánya blues-sal.

A szabadtéri színpadon koncertek: Takáts Tamás Big Blues Band, Deák Bill Gyula, Reckless Roses (Guns n' Roses tribute), Starmachine - Utcabál, Ilényi Katica, Laár András, Balázs Fecó, Kóborzengő zenekar, Pedig, Acoustic Light Blue, Szatmári Juli, Smalto zenekar, Tutta-Forza zenekar és a Príma primissima díjas Weiner Leo szakiskola zenekarának közös örömzenélése a klasszikusoktól a könnyűzenéig. 

Gyerekeknek: 100 folk Celcius gyerekkoncert, Brass Cirkusz avagy Mese a tubatigrisről és a trombitaparipákról és mese-színház kicsinek, nagyoknak. Gyerkőcudvar: fa körhinta, kézműves játszóház, állatsimogató, sakk szimultán, Varázslatos Zenevonat - interaktív gyermekkoncertek, Tulipántos Népi Játékpark és Alkotó Műhely. Idegenvezetéssel, művészettörténeti tárlatvezetőkkel, buszos helytörténeti városnézés, a helytörténeti gyűjtemény, Conti kápolna, kőbányai pincerendszer megtekintése, Szent László plébánia templomtorony járás. 

Az egész napos szabadtéri programok pénteken 14 órakor, szombaton és vasárnap 10 órakor kezdődnek. Részletes további információk: www.korosi.org weblapon. 

Legyél utcazenész június 28-án pénteken, a Szent László Napokon 

Várjuk olyan akusztikusan megszólaló amatőr zenészek, együttesek, énekesek jelentkezését, akik 2013. június 28-án, pénteken 14-20 óráig a Bp. X. kerület Szent László téren. A rendezők által kijelölt helyen és megadott beosztásban léphetnek fel a jelentkezők, alkalmazkodva, a Szent László Napok programjaihoz. Az összekalapozott "aprópénz" mellett, a jelenlévő közönség által megszavazott legjobb utcazenész - szólista vagy együttes - K.Cs.S.K.K.K. Balatonalmádi üdülőjében 2013. évben ingyenesen üdülhet, illetve fellépési lehetőséget kap az Augusztus 20-án megrendezendő ünnepségén. 

Részletes információk a www.korosi.org weblapon. Jelentkezési lap letölthető, kitöltve kérjük visszaküldeni 2013. június 14-ig Thurzó Kata főtanácsosnak (telefon: 260-1993, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .) A szervezők a jelentkezők közül választják ki azokat az előadókat, akiket meghívnak a rendezvényre. A rendezvényen csak írásban (e-mail-ben) visszaigazolt és meghívott előadók vehetnek részt! 

2013. június 29-én szombaton és 30-án vasárnap rendhagyó kiállítás és helytörténeti programok: 

Pincerendszer és a Havas-villa megtekintése túravezetéssel. Indulás negyed óránként a Bánya u. 35-től. Meleg ruházat szükséges. Előzetes regisztráció: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen, 2013. június 17-től. 

Időutazás - rendhagyó buszos városnézés, Buzás Kálmán várostörténésszel. Indulás a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ parkolójából. A másfélórás utazás során végig a buszról tekintünk a múlt emlékei közé. Ingyenes jegyek átvétele korlátozott számban: 2013. június 10-től a Kőrösi információban. (Budapest, X. ker. Szent László tér 7-14) 

A Kőrösi Galériában - június 29-én szombaton 14 óra -15 óra - Tárlatvezetés a Kőbányai Képző- és Iparművészek kiállításán a kiállító művészek kíséretében. A kiállítás rendkívüli nyitva tartással várja a látogatókat 10-18 óráig.

Last modified on Monday, 01 July 2013 10:29

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Lakótelep a világ végén
Régi kép
Épül a lego-ház
Épül a lakótelep
Látkép
Építik a tavat
Épül és szépül
Dolgos kezek
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia