Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Két tűz és egy karambol Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint mozgalmasan teltek az elmúlt napok Kőbányán. Május 26-án délután a Maglódi út és az Újhegyi út kereszteződésében ütközött össze két személyautó. Az egyik gépjármű ajtaját nem lehetett kinyitni, a kiérkező tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki a roncsból a gépkocsi vezetőjét. A másik autóban egy nő ült, ő is megsérült, így mindketten kórházba kerültek.

 

Ugyanazon nap  tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet a Kőrösi Csoma Sándor úton egy tíz emeletes panelépület első emeleti lakásában. A lakásban senki sem volt otthon, amikor a lángok felcsaptak. A tűz oltását a szomszédok kezdték meg egy porral oltó készülékkel. A lakás tulajdonosa a tűz oltása közben érkezett haza. A kiérkező tűzoltó egységek az izzó parázsló részeket oltották el egy vízsugárral, majd átszellőztették a lakást. A füst nem terjedt tovább, azonban a tulajdonos rosszullétre panaszkodott, így a mentők a helyszínen megvizsgálták. Kórházba szállítani nem kellett.

 

Május 27-én délelőtt a Hős utca egyik négy emeletes épületének magasföldszinti lakása gyulladt ki. A negyven négyzetméteres lakásban senki nem volt otthon, a tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. A hajlék szobájában bútorok és berendezési tárgyak váltak a lángok martalékává. Az épületet nem kellett kiüríteni, a füst nem veszélyeztette a többi lakót. A tűz okát a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.

 

Forrás: Fovaros.katasztrofavedelem.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Dolgozik a daru
Építik a tavat
Épül a lakótelep
Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Árkok és házak
Épül a Mély tó
Föld út
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia