Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Használt kábítószeres fecskendőt találtak Óhegyen

Rate this item
(1 Vote)

Egy Olvasónk fordult hozzánk a következő levéllel: "Azért írom ezt a levelet, mert nem tudom, mit tehetnék. Fél éven belül harmadszor találok a környékünkön kábítószeres fecskendőt. Az első a Szlávy utcai buszmegállóban, a második a Kéknyelű utcában, a harmadik a Harmat utcában, a járda szélén éktelenkedett. Ismerem e tárgy veszélyeit, és megrémít. Nyilván nem jól jártam el, hiszen a gyerekeim is velem voltak, és így látták, amint egy zacskóval vagy zsebkezdővel megfogva kidobom az eszközt. Maga a szembesülés azzal, hogy ennyi vagy ilyen aktív drogos él a környéken, ijesztő. Drogos állapotban gondolom könnyebben lesz valaki bűnelkövető, illetve az anyag megszerzéséért is sokra képes lehet. Ha az interneten keresgélek, akkor folyton a Kőbányai Wolf Polgárőrséget találom meg. Azért érdekelne, hogy mi a teendő ilyenkor, hová kell ezt bejelenteni?"

A levéllel megkerestük Orosz Tibort, a Kőbányai Wolf Polgárőrség parancsnokát, aki elmondta, hogy ha valaki kábítószeres fecskendőt talál, azt azonnal jelezheti feléjük a 24 órás diszpécser telefonszámukon: 06-30-621-3628. A polgárőrök a veszélyes hulladéknak minősülő tárgyat szakszerűen begyűjtik és elhelyezik az erre rendszeresített dobozban. Minden ilyen esetet ellenőriznek, a járőr-útvonalainak kialakításakor pedig figyelembe veszik. Ezt követően a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlege térképezi fel az érintett területet, és prevenciós munkát fejt ki a jelenség megszüntetése érdekében. A Kőbányai Wolf Polgárőrség és az Utcafront a kábítószerrel kapcsolatos feladataikat a Kőbányai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) résztvevő szervezeteként látják el. 

A kerületi KEF kulcstényezőként vállal szerepet annak elősegítésében, hogy a társadalom érzékenyebbé váljon a drogkérdések hatékony kezelése iránt, a helyi közösség pedig növelje problémamegoldó készségét és megelőzésben vállalt szerepét.

 

Használt kábítószeres fecskendő szakszerű begyűjtése, a kép forrása: Wolfcsoport.hu

Last modified on Wednesday, 27 February 2013 20:12

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Még nincs kész
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru
A Mély tó
Minden a helyére kerül
Dolgos kezek
Zajlik a munka
Látkép
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia