Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Közlemény-Síkosságmentesítés Featured

Rate this item
(0 votes)

Az időjárási előrejelzések alapján az elkövetkező napokban számítani kell arra, hogy - várhatóan a hideg időben hulló csapadék miatt kialakuló jegesedés következtében - síkossá válnak a járdák  Budapest területén. Ez ismét feladatot jelent a háztulajdonosaknak, házgondnokoknak és házkezelőknek, hiszen a Főváros területén, többek között az épületek előtti járdák tisztán tartása, illetve síkosság-mentesítése elsősorban az ő feladatuk.

 

A hideg időben hulló eső, vagy hó, hamar ráfagy az ingatlanok előtti járdákra, ami balesetveszélyt jelent a közlekedők számára. Ezért fontos, hogy a járdák síkosságmentesítése, az időjárás függvényében akár naponta több alkalommal is megtörténjen. Különösen veszélyeztetettek a gyermekek, az idős emberek és a mozgásukban bármilyen okból korlátozott személyek.

 

A Fővárosi közterület-felügyelet munkatársai, az illetékességi területükön folyamatosan ellenőrzik a járdák letakarítását és síkosság-mentesítését. Ahol hiányosságot tapasztalnak, ott az illetékes személy figyelmét felhívják az elmaradt, de szükséges feladatok elvégzésére, valamint gondatlanságának esetleges következményeire. Ahol a visszaellenőrzés során a figyelmeztetés ellenére is hiányosságot találnak ott az érvényes jogszabályok alapján a területileg illetékes kerületi jegyző, a közterület-felügyelők feljelentése alapján 50 000 forintig terjedő közigazgatási bírságot szabhat ki.

Emellett számítani lehet arra is, hogy a balesetet szenvedett járókelő polgári pert indíthat az őt ért kár megtérítése érdekében.

Kérünk mindenkit, hogy saját lehetőségeihez mérten segítse a város járhatóságának fenntartását. A segítő együttműködéssel megelőzhetőek a jegesedett felületeken való elcsúszásokból adódó, olykor súlyos balesetek.

A környezet védelme miatt a síkosság-mentesítésre lehetőség szerint durva szemcséjű homok illetve homokkal kevert fűrészpor vagy forgács használata ajánlott, leginkább azokon a területeken, ahol a járdaszakaszokon vagy annak közelében növények találhatók.

 

Last modified on Monday, 25 January 2010 18:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Dolgos kezek
A Mély tó
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Folyik az építkezés
Áll a szobor
Föld út
Már állnak a házak
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia