Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tolerancia Program Záró a Kereszturyban Featured

Rate this item
(0 votes)

„A Tolerancia Program az én szememben egymás megismeréséről, elfogadásáról szól és még valamiről, arról, hogy mennyi minden közös van bennünk…”- mondta Kovács Ferenc igazgató megnyitó beszédében. Május 25-én Kincses szigetté alakult a Keresztury Dezső Általános iskola. A bejáratnál életnagyságú  kalóz baba és tenger várta a gyerekeket. Miután megkapták kalózládáikat, melyben útravalójuk, kalózkendőjük és a titkos térképük volt, Rőtt Szakáll labirintusán, a Papagájos mocsáron, Szédülős Jack szakadékán áthaladva, érintve a Tajtékpartot, Félszem tengerszemben horgászás után, kikerülve Python völgy kígyóit, visszaverve az ellenséges hajó támadását, kiszabadították a  kapitány elrabolt lányát. A sivatagi lényeket legyőzve még arra is maradt idejük, hogy a szárazdokkban kitakarítsák hajóikat. Az érdekes feladatok után a kincset a Kapitányi Hídon vehették át a gyerekek Fekete Szakálltól, ami nem volt más, mint saját fényképük, önmaguk, hogy érezzék, hogy minden gyerek maga egy kincs. Öröm volt látni, ahogy bátorítva, kézen fogva segítették egymást, a játékos feladatok megoldásában.

Az eső miatt, a tornatermi záráson, Nagy Zoltán a Komplex Általános Iskola igazgatója kiemelte a rendezvénysorozat fontosságát, és köszönetet mondott az Oktatási és Közművelődési Főosztály jelenlévő vezetőjének Dr Kántásné dr. Szabó Ivettnek és munkatársainak.

A rendezvényt megtisztelte Verbai Lajos polgármester, Herczeg Katalin a Kőbányai Pedagógiai Kabinet vezetője és munkatársai, valamint számos iskolaigazgató.

Táky Tifani 7.a osztályos tanuló a Kishableány dalával búcsúzott a vendégektől.

 

Katt a képre a nagyobb méretért!

Last modified on Friday, 28 May 2010 14:13

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep
Dolgozik a daru
Áll a szobor
Részből egész
Régi kép
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Zajlik az éptkezés
Az iskola

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia