Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Beszámoló a Jobbik fórumáról

Rate this item
(0 votes)

A Jobbik Magyarországért Mozgalom két képviselőjelöltje, Makai Tibor (26. OEVK) és Farnady László (14. OEVK) mutatkozott be az újhegyieknek március 26-án délután a Széchenyi István Általános Iskolában.

 

Katt a képre a nagyobb méretért!

 

Tokody Marcell, a 26. választókerület kampányfőnöke nyitotta meg a lakossági fórumot. A köszöntőt követően Makai Tibor képviselőjelölt általánosságban jellemezte a Jobbik választási programját, melynek egy példányát többször fel is mutatta a közönségnek az egyes programpontok ismertetésekor. „A Jobbik programja rendszerben gondolkodik, és reális megoldásokat kínál a mai Magyarország legsúlyosabb problémáira. Minden egyes területen elemzi, hogy az elmúlt húsz évben mi történt az adott kérdésben, egyúttal az elkövetett hibák utólagos orvoslásának lehetőségeit is felsorakoztatja. Minden intézkedésre fellelhető a forrás, amelyből az adott változás finanszírozása megoldható.” – mondta Makai. A politikus hosszasan beszélt a rendvédelem kérdésköréről, felelevenítette a hazánkban egykoron működő csendőrség érdemeit, kitért annak 96%-os felderítési hatékonyságára. A beszéd a politikusbűnözés felszámolására tett javaslatokkal zárult. A cikk folytatódik!

A következő felszólaló, Farnady László, az egészségügy újragondolásának szükségességéről beszélt, majd ezután a közoktatással kapcsolatos témákra tért ki. A képviselőjelölt elmondta, hogy a Jobbik vissza kívánja állítani a pedellusi rendszert, továbbá fontosnak találja az iskolák nevelő funkciójának helyreállítását, megerősítését. A középiskolák tekintetében kifejtette, hogy éles határvonalat kell húzni a gimnáziumok és a szakiskolák közé, egyúttal hangsúlyozta, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén visszaállítaná a hagyományos egyszintű érettségit, szakítana a bolognai rendszerrel, és újra lehetővé tenné a buktatás lehetőségét az általános iskolák alsó tagozatában.

A képviselőjelölteket követően Tokody Marcell kampányfőnök  a legfontosabb gazdasági kérdések tárgykörét illetően beszélt az államadósság újratárgyalásának szükségességéről. Bemutatta, hogy az államadósság terheinek fizetése mekkora megterhelést jelent Magyarország számára, emellett külföldi példákkal alátámasztotta, hogy reális és egyben szükséges lépés az államadósság újratárgyalása. A jelenlegi nyugdíjrendszer problémáinak ismertetését követően kitért a Jobbik merőben új, egyedülálló megoldási javaslatára. „A Jobbik be kívánja vezetni, hogy a munkavállalók a személyi jövedelemadójuknak egy meghatározott részét ne az államnak, hanem közvetlenül a szüleiknek juttassák életjáradék formájában. Így tehát az a szülő, aki tisztességgel felneveli a gyermekeit, ezáltal hasznos, dolgozó embereket ad a magyar hazának, az alapnyugdíja mellé kapott életjáradékból arany életet élhet idős korában. Ez ösztönzőleg hat a gyermekvállalási hajlandóságra, másfelől nemcsak a mennyiségi, hanem a minőségi oldalt is biztosítja.” – mondta Tokody.

A rendezvény végén a hallgatóság soraiból kérdések érkeztek, melyeket a korábbi felszólalók megválaszoltak az érdeklődőknek.

 

Last modified on Sunday, 28 March 2010 14:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Az iskola
Már állnak a házak
Részből egész
Építik a tavat
Épül a lakótelep
A Mély tó
Zajlik az éptkezés
Zajlik a munka
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia