Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

10 éves a Sasok Taekwon-do Klub

Rate this item
(0 votes)

Szeptember 20-án lett 10 éves az újhegyi Sasok Taekwon-do Klub. Sasok gyökerei egyértelműen a jelenleg is működő Zuglói Sportegyesület Taekwon-do Szakosztályából indultak növekedésnek. A Sasok Taekwon-do alapító tagjai ugyanis mindhárman Kili Anikó IV. danos mester szárnyai alatt nőttek fel, és váltak önmaguk is mesterekké.


Katt a képre a folytatáshoz!

 

 

A kezdetek

Mi hárman, Szalay Gábor, Békássy Csaba és Oláh Imre, elvégezvén a Testnevelési Egyetem középfokú edzői szaktanfolyamát, úgy gondoltuk, hogy ideje megpróbálnunk a saját elképzeléseink szerint továbbadni a mesterünktől megszerzett tudást. Így az elválás nehézségei ellenére 1999. szeptember 20-án megtartottuk első saját klubedzésünket. A mai napig ezt a dátumot tekintjük a Sasok születésnapjának. Az évek során szépen lassan, de folyamatosan fejlődve jutottunk el arra a szintre, ahol most tartunk. Jelenleg szakosztályunk több mint 70 fő aktív tagot számlál, mely ezzel jelenleg mindenképpen az egyik legnagyobb létszámú budapesti egyesületnek számít.

2003-ban nagy örömünkre két vidéki taekwon-do klub csatlakozott a Sasok csapatához, amiből a kiskunhalasi szakosztályunk jelenleg is működik, így büszkén mondhatjuk, hogy azóta a Sasoknak nem csak Budapesten, de Kiskunhalason is szilárd bázisa „fészke” van. A Kiskunhalasi klub vezetője Madarász Attila mester.

 


Eredményeink

Az elmúlt évek során gyermek, ifjúsági és felnőtt versenyzőink több száz (!) arany- ezüst- és bronzérmet szereztek itthon és határainkon kívül egyaránt. Ezek között európabajnoki és világbajnoki, valamint világkupa érmek is díszítik éremgyűjteményünket.

Legfontosabb eredményünknek mégis azt tekintjük, hogy versenyzőink magas szintű tudásának és elhivatott edzésmunkájának köszönhetően sportágunk minden ágában / formagyakorlat, küzdelem, töréstechnika, tradicionális küzdelem / kimagasló eredményeket értek el, és így szakosztályunk országos szinten az éremszerzés értékelésében az egyik legsikeresebb klubbá nőtte ki magát.

 


A „sasfészek”

Idén szeptemberben valóra váltottuk egyik legnagyobb álmunkat, és Budapesten megnyitottuk a „Sasfészket”, a Sasok Sportcentrumot, ahol természetesen elsősorban az ITF Taekwon-do-val foglalkozunk különböző korcsoportokban több tudásszinten. Tanítványaink többségét fiatalok, gyerekek alkotják, de edzőtermünkben életkortól függetlenül, óvodástól felnőtt korig mindenki megtalálhatja a maga számára az ideális edzéslehetőséget. A taekwon-do mellett természetesen helyet adunk különböző harcművészeteknek és más mozgásformáknak is, mivel szeretnénk minél több ember életébe belevinni a rendszeres testmozgás, a test és lélek edzésének szeretetét.

 



A jövő

Legfontosabb célunk továbbra is egy jó légkörben, baráti hangulatban kemény edzésmunkát végző, eredményes csapat építése, ahol a tanítványaink nem csak edzőtársak, de barátok is, akik számíthatnak egymásra az edzőtermen kívül is.

 

 

Last modified on Monday, 23 November 2009 10:30

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Régi újhegyi kép
Épül a lakótelep
Zajlik az éptkezés
Épül és szépül
Az iskola
Föld út
Már állnak a házak
Épül a lego-ház
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia