Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Zászlófelvonás a Janikovszky Éva Általános Iskolában

Rate this item
(0 votes)

Az új iskolazászlót, s ezzel az új iskolájukat is felavatták a Janikovszky Éva Általános Iskola diákjai. A napsárga színű lobogó avatására az írónő fia is eljött.

 

A Kőbányai Önkormányzat által felújított, vagy inkább újjáépített Kápolna téri iskola nem csak a főváros egyik legszebb oktatási intézménye, de az ide "költöző" pedagógusok és diákok is a kőbányai oktatás színe-javát képviselik. Ez utóbbit Janikovszky János, a névadó írónő fia mondta nagy büszkeséggel, s egy kis elégtételt is kapva azért, mert írónő édesanyjáról elnevezett másik fővárosi iskolát nemrég bezárták.

 

A bal oldali képen Janikovszky János a mikrofonnál, a jobb oldali képen ugyanő áll Révész Máriusz országgyűlési képvisel mellett, illetve Radványi Gábor alpolgármester és Joós Tamás  

A kőbányai Janikovszky Általános Iskola viszont él és virul, ezt is jelzi a Buzás Kálmán által megtervezett iskolazászló felavatása, amelyen Radványi Gábor alpolgármester és Révész Máriusz országgyűlési képviselő is megjelent.

 

A bal oldalo kép előterében Buzás Kálmán, illetve az általa tervezett iskolazászló

A rövid verses, zenés produkciók után - az iskola hagyományaihoz híven - az elsősök avatása kezdődött, vagyis az iskola tornatermében egy szórakoztató műsorral egybekötött "almaátadásra" került sor. Vagyis az évnyitón feltűzött zöld alma mellé a pirosat is megkapták a legkisebbek, ezzel jelezve a Janikovszky sulihoz tartozást. A programot a kisiskolások szülei és a pedagógusok közös, vadnyugatot idéző tánca zárta.

 

A jobb oldali képen Joós Tamás, a Kőrösi Kulturális Központ vezetője, és hallgatósága

Forrás: Kőbánya.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Átadó ünnepség
A Mély tó
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
Minden a helyére kerül
Látkép
Régi újhegyi kép
Régi kép
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia