Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Buruczki győzelem a SuperCross sorozatban

Rate this item
(0 votes)

A LOcarGO Veszprém Cross futam jelentette vasárnap a SuperCross sorozat harmadik erőpróbáját. A verseny elit kategóriájában Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) és Benkó Barbara (Focus MIG) vihették haza az aranyat. 

A 115 fős mezőny a város közepén lévő Barátság parkban és környékén versenyezhetett. A kutyafuttatóként is használt park, a helyenként elég rázós, több technikás kanyarkombinációt tartalmazó pálya rendesen megdolgoztatta a versenyzőket. A viszonylag sík pálya a dupla palánkon kívül egy játszótéri homokozó akadályt és egy kamion platóján való átkelést is tartogatott, ami valószínűleg mindenki számára emlékezetes marad. Itt ugyanis raklapokból épített lépcsőn kellett felfutni, és a másik oldalon, egy rámpán legurulni. 


A női futamban mountain bike olimpikonunk Benkó Barbara (Focus MIG) győzte le az eddigi két futamon veretlen Dósa Esztert (Vitalitás SE-Scott-Nutrixxion). A harmadik helyre meglepetésként Orosz Anita (Trek SE) érkezett mindössze 48 másodpercnyi lemaradással Dósa mögött. 

“Kissé féltem a futamtól, mert a lányok már hetek óta benne vannak a versenyzésben, nekem pedig még csak a második futamom volt. Örülök a győzelemnek és kellemes meglepetésként ért. A fél versenyt lecsúszott nyeregcsővel mentem, emiatt kissé fájt a derekam, de nem akartam megállni, nehogy ezzel is időt veszítsek.” – mondta el kérdésünkre Benkó Barbara (Focus MIG).

A felnőtt férfiaknál a Buruczki Szilárd, Fejes Gábor duót Búr Zsolt követte az élen, és a 12 körös futamban egészen a nyolcadik körig együtt is haladtak. Az első helyre hajtók közül végül a Merida Kőbánya TC versenyzője tűnt taktikusabbnak, aki a végére tartalékolva, az utolsó körben a mély homokágyban előzte meg riválisát, és a pálya hátralevő részén a gyorsabb kanyarvételeknek is köszönhetően, 2 másodperces előnnyel ért célba. 

“Nagyon tetszett a pálya, a kamion akadály biztos mindenki számára emlékezetes marad. A homokozón való áthajtást is nagyon szerettem, különösen azért, mert itt dőlt el a versenyünk Fejes Gabival. Az utolsó körben hibázott, kicsúszott a kereke, ekkor el tudtam tőle lépni, és a többi kanyarban már gyorsabb voltam. Több helyen is rázós volt a pálya, ami kissé meggyötörte a bringákat, illetve több, kutyák által ásott gödör is nehezítette a haladást.” – nyilatkozta Buruczki Szilárd, a Merida Kőbánya TC versenyzője. 

A versenyzőknek nem sok idejük marad pihenésre, mivel a sorozat – rendhagyó módon – már jövő héten folytatódik a salgótarjáni Karancs Kupával.



Eredmények:

Felnőtt férfi, 12 kör:

1. Buruczki Szilárd, Merida Kőbánya TC, 0:55:34
2. Fejes Gábor, Dr. Bátorfi Agria KTK, 0:55:36
3. Búr Zsolt, Alpinbike Team Giant, 0:55:55


Felnőtt nő, 8 kör:

1. Benkó Barbara, Focus MIG, 0:44:03
2. Dósa Eszter, Vitalitás SE - Scott - Nutrixxion, 0:40:42 (7 kör)
3. Orosz Anita, Trek SE, 0:41:30 (7 kör)


Last modified on Tuesday, 20 November 2012 15:14

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Föld út
Lakótelep a világ végén
Átadó ünnepség
Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak
Még nincs kész
Régi kép
Árkok és házak
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia