Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Buruczki nyerte a záró futamot, összetettben Fejes lett a győztes

Rate this item
(0 votes)

Kerekegyházán zárult vasárnap a téli, kerékpáros SuperCross Sorozat. Mindössze két kategóriában volt biztos az összetett győztes kiléte az esemény előtt, így idén is izgalmas küzdelmekkel zárult a Sorozat. Az Elit férfiak között Buruczki Szilárd (Merida Kőbánya TC) nyerte a kerekegyházai záró versenyt, ami összetettben így is csak a második helyhez volt elegendő – öt futam alapján Fejes Gábor, a Bátorfi Team versenyzője nyerte sorozatot.

Az előrejelzésekkel ellentétben, csapadékmentes időben zajlott a vasárnapi záró futam, a versenyzőket alig nyirkos nyomvonal fogadta a közel 2 km-es, nagyon technikás, sok betonos szakasszal tűzdelt, ám teljesen sík, országúti jellegű pályán. Fejtörést egyedül a homokos szekció okozott: sokan lábon vitték át a bringát a homokos területen - persze a legjobbak áttekertek ezen a szakaszon is.

A Merida Kőbánya TC népes, 10 fős versenyzőgárdával képviselte magát, túlnyomórészt 18 év alatti, utánpótlás korú versenyzőkkel. A nap nagy kérdése az volt, hogy Buruczki Szilárd – a szám aktuális felnőtt magyar bajnoka – meg tudja e nyerni a SuperCross összetettet. Matematikailag volt rá esélye: ha ő nyeri a vasárnapi futamot, és Fejes Gábor a Bátorfi Team versenyzője csak a dobogó 3. fokára tud felállni ezen a napon, övé a bajnoki cím.

Buruczki Szilárd - a kép illusztráció, forrása: buruczki.hu

Fejes egy jó rajt után az élre vágott, és gyilkos tempóba kezdett. Szilárd a negyedik-ötödik helyen kezdte meg az 1 órás, 11 körös futamot. Két kör után az élen már Szilárd és Gábor küzdöttek egymással, néha szó szerint test-test ellen. Búr Zsolt (Bringabanda SC) fél percre leszakadva üldözte őket, aki azonban az utolsó két körre, 10 másodpercre közelítette meg a két élen haladót, akik a szembeszélben váltott vezetéssel haladtak, de már fejben a sprintre készültek. Szilárd, bízva erejében és riválisával szembeni technikai előnyében, az utolsó homokos szekcióra hagyta a döntést, itt kibújt a szélárnyékból, és áttekert a süppedős homokon. Fej-fej mellett jöttek ki a homokos pályarészből, de Szilárd jobban bírta az utolsó métereket, és győztesként tekert a célba. Mivel a novemberi, első futamon nem indult, a másodikon pedig technikai gondjai voltak, így mostani győzelmével a 2. helyen zárta a SuperCross Sorozatot. Számára azonban még csak most kezdődik a komoly munka: a mountain bike olimpiai cross szakágban, hiszen edzőtáborok után jönnek majd a tavaszi válogató versenyek az olimpiai kijutásért.

Az utánpótlás korosztályokban azonban összetett győztest is ünnepelhetett a kőbányai csapat, az U-17 férfi kategóriában Zathureczki Márk révén. Márk két hetes betegség miatti kényszerpihenő után, nagy küzdelem árán szerezte meg a negyedik helyet zárt, és ezzel megnyerte a sorozatot. Ugyanebben a kategóriában Karl Dávid a már tőle megszokott okos, taktikus versenyzéssel - nem kis izgalmat okozva a nézőknek és a szurkolóknak - az utolsó kanyarban egy magabiztos sprinttel hozta a második helyet a csapatnak. Összetettben a negyedik helyen zárt.

Karl Bianka, az előző két futam győztese, U-17 női kategóriában most „csak” a második helyre futott be, ellenfele Kolb Dóra a Blue-Scorpions versenyzője az utolsó körben hagyta le őt..

Csapatunk többi versenyzője, Tóth Péter, Tóthfalussy Tivadar, Laykó Zoltán, Dian Ábel, Német Ákos és Karl Ádám is derekasan küzdött, sokuknak ez volt az első versenye.

A Merida Kőbánya TC nevében szeretnénk megköszönni a szervezőknek a jó hangulatú, kiváló versenyeket! A csapat fiataljainak jó tapasztalatszerzési lehetőség volt a tavaszi mountain bike és országúti versenyek előtt.

Last modified on Wednesday, 11 January 2012 09:03

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Áll a szobor
Építik a tavat
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Zajlik az éptkezés
Elkészült a lakótelep
Épül a lego-ház
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia