Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tekerés föld felett és föld alatt Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

Szombaton másodjára rendezte meg a MOFÉM Underworld Kupát a Merkapt SE, Fülöp Miklós vezetésével, hegyikerékpárosok részére. Hogyan lehet érdekessé tenni egy városi kerékpáros versenyt? Rendezzed a versenyt egy sportpálya környezetében (legyen ez a Merkapt Maraton Sportközpont), nem aszfaltos úton, hanem vegyes burkolaton, illetve az útvonal legyen változatos, kanyargós és menjen, le a föld alá mondjuk egy 15 méteres mélységben levő pincerendszerbe, aktuálisan a Kőbányai barlangrendszerbe. Tekertek futópályán, meredek domboldalon le és fel, a Kőbányai barlang rendszer egy részén, szűk, éles kanyarokkal teli sötét folyosókon, szóval nagyon változatos pályán, gyorsítások és fékezések közepette.

A rajt pillanata

Az 1700 méteres pályán az ifjak és a hölgyek egy órán keresztül tekertek, a férfi mezőny hetven percig, a profi hegyikerékpárosok pedig nyolcvan perces tekerés alatt döntötték el, hogy ki a legedzettebb. A nyertes az lett, aki a legtöbb kört tette meg a szintidők alatt (chipes időmérés volt).

Eredmények: a junior férfi versenyt Szalontay Bence (Merida Maraton Team-CST) nyerte meg (12 kört teljesített), a Magellan Kőbánya TC kerekesei: Karl Dávid a hetedik, Méhes Dávid pedig a nyolcadik lett. A nők versenyét Módos Gabriella (Merida Maraton Team-CST) 11 teljesített körrel nyerte meg, a Merkapt Maraton Team SE tagjai: Bartos Judit a harmadik, Halász Anna pedig a hatodik lett. A profi kerékpárosok versenyében Szalay Péter (X2S) végzett az élen, tizenhét teljesített kör után. A férfiak korosztályos futamaiban Kuti Péter (egyszeregy-deviant MTB), Osgyáni Tamás (AK24) és Sikos Zoltán (Mazsola KSE Keszthely) végeztek az élen. A Merkapt Maraton Team SE tagjai is jól szerepeltek: Wágner Balázs a 17. Ondok László 27. korcsoportjában, az idősebbek között: Imre Szabolcs a 3. Kovács Sándor az 5. Háden Tamás a 19. helyen ért célba, a Master csoportban Ipacs Endre a Nagy Sportágválasztó szervezője a 10. lett. A győztesek és helyezettek a szponzorok ajándékait kapták illetve a hagyományos arany, ezüst vagy bronz lánckereket.

Fülöp Miklós reméli, hogy jövőre is lesz Underworld Kupa kerékpáros verseny, még nagyobb mezőnnyel és akár nagyobb pályán is.

  

Csata a föld alatt: az első két helyezett verseny közben, illetve a győztes Szalay Péter

  

Női győztes verseny közben és a dobogón

Cikk és kép: Katona Csaba

Last modified on Tuesday, 16 August 2011 00:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Zajlik a munka
Épül a lego-ház
Épül a lakótelep
Áll a szobor
Épül a Mély tó
Elkészült a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia