Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Vasárnap: bringaverseny a föld alatt! Te ott leszel?

Rate this item
(0 votes)

Verseny előtti utolsó információk: Fejvédő, Spinning, Távok, Helyszíni nevezés 

Nem csak a sportolók, hanem a szervezők is lelkesen készülnek a hétvégére, és fotósok, operatőrök is tisztogatják a kamerák lencséjét, hogy minél több és jobb felvétel készüljön az első Vakond futam résztvevőiről. 

Beléptetés, fejvédő

A McDonald’s BringaMánia Vakond futam előtti napokban az utolsó simításokat végzik a szervezők. A földalatti járatok biztosítása mellett várhatóan komoly feladat lesz a résztvevők (versenyzők, nézők, vendégek) be- és kiléptetése a bányába. Fontos, hogy mindenki ki is jöjjön, aki aznap lemegy a bányába. A biztonsági előírások szerint a bányában mindenkinek kötelező a fejvédő viselése, akár bringán ül, akár csak nézelődik. Aki nem hoz magával, annak a szervezők 1000 Ft kaució ellenében biztosítanak sisakot. 

Spinning

Hogy azok a téli bringások is megtalálják, amire vágynak, akik két kerékre csak márciustól ülnek, Spinning órákat is tartunk az egyik tágas földalatti járatban. Paksi Attila, a Paksi Spinning Center vezetője szervezésében délelőtt és délután is lehet tekerni, izzadni, és közben még a versenyből is láthatnak részleteket, akik erre a „versenyszámra” neveznek. Részletek a Spinninggel kapcsolatban, és jelentkezés itt: http://paksiattila.spinningportal.hu 

Távok

Az eddigi jelentkezések alapján módosult a délutáni futamok lebonyolítási rendje. Az első futamban a női és a vegyes csapatok állnak rajthoz. A második futamban a junior fiú és a felnőtt férfi csapatok együtt versenyeznek. A harmadik futamban pedig a master férfiváltók küzdenek meg egymással. Minden futam rövid (kb. 100 m-es) futással kezdődik azért, hogy az első kanyarba ne egyszerre érkezzen meg a teljes mezőny. A délutáni váltóknak 9 kör a teljes táv, vagyis az egyes tagok 3-3 kört tesznek meg. Az elit futam távja 9 kör (kb. 30 perc) – ide korlátozott számban – még a helyszínen is elfogadnak nevezéseket. 

Helyszíni nevezés

Helyszíni nevezés az Elit kategória mellett még lehetséges az ovis kategóriában, a 6-10 és a 11-14 évesek csapat váltókban is. A master és a felnőtt váltó futamok helyei már beteltek! Akik eddig nem regisztráltak nézőként, szurkolóként a bánya aktuális telítettségétől függően juthatnak le a járatokba – vagyis érdemes ellátogatni Budapest X. kerültébe, Kőbányára, a Bánya utcába!

Időpont: 2011. február 6. vasárnap, 9.00-17.00 óra között

Helyszín: Budapest, X. kerület, Kőbánya, Bánya utca

Megközelítés biciklivel: Könyves Kálmán körút - Kőbányai út - Kőrösi Csoma Sándor út - Halom utca - Ászok utca; vagy Örs Vezér tere - Fehér út - Kőrösi Csoma Sándor út - Bánya utca - Ászok utca felől.

Program:

9:00 Nevezés (futamok rajtja előtt 30 perccel lezárul)
10:00 Ovis futam
10:15 Pályabejárás - kis kör
10:30 6-10 évesek váltóversenye (3 fős csapatok)
11:00 11-14 évesek váltóversenye (3 fős csapatok)
12:00 Eredményhirdetés
13:00 Pályabejárás - nagy pálya
13:30 Junior váltóverseny (15-18 év között)
14:15 Felnőtt váltóverseny (19-29 év között)
15:00 Master váltóverseny (30 év felett)
15:45 VIP futam
16:15 Elit futam (egyéni)
17:00 Eredményhirdetés

Kapcsolódó cikk a bányabejárásról

Forrás: kerekparinfo.hu

Last modified on Thursday, 03 February 2011 09:41

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Az iskola
Látkép
Dolgozik a daru
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep
Föld út
Átadó ünnepség
Minden a helyére kerül
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia