Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Cseh László Európa-bajnok!

Rate this item
(0 votes)

A SportGéza.hu nevű sportblog cikke szerint a budapesti úszó Európa-bajokság szerdai versenynapján megszületett az első magyar aranyérem. A Kőbánya SC úszója, Cseh László fantasztikus versenyt nyert 200 vegyesen, nem hagyta, hogy a jól hajrázó Markus Rogan megelőzze. Cseh László négy éve és két éve is megnyerte az Európa-bajnokságon a 200 vegyest, most is favoritnak számított, kivált, mert a legjobb idővel jutott a döntőbe. Az osztrák Markus Rogan üzenetértékűen azt fejtegette az elődöntő után, hogy nem adott ki mindent magából, Cseh pedig azt mondta: nem elégedett a mellúszásával. Azt már a rajt előtt sejteni lehetett, kettejük versenye lesz, másnak nincs esélye az aranyéremre.

Cseh László - a kép forrása: KőbányaSC.hu

Cseh másodikként fordult a pillangó után, de Rogan előtt volt körülbelül egy testhosszal. A hátúszás után még jobban beleerősített, majdnem egy másodperccel vezetett. Mellen azonban Rogan nagyon ráúszott – Japánban, a világcsúcstartóval készült fel -, de még így is majdnem öt tizeddel vezetett Cseh. A gyorson Rogan nem akart leszakadni, nagyon szorongatta Csehet, egymás mellett haladtak, de a magyar három tizedet megőrzött előnyéből.

Óriási verseny volt, ilyen kiélezett küzdelemben még egyszer sem nyert Cseh. Ideje: 1:57.73 volt.

"Fantasztikus érzés hazai közönség előtt nyerni. Nagy csata volt, ezt is lehetett várni, hiszen a lelki haviselés már előkezdődött tegnap. Rogan tudatosan választotta a harcot" - nyilatkozott Cseh. "Nagyon kemény verseny volt, nem az idő, hanem a győzelem volt a lényeg. Benne volt, hogy közelebb jön mellen, így is lett, de gyorson tartottam magam."

Forrás: SportGéza.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Áll a szobor
Régi újhegyi kép
Épül és szépül
Már állnak a házak
Lakótelep a világ végén
Dolgos kezek
Építik a tavat
A Mély tó
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia