Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai hegyikerékpáros siker

Rate this item
(0 votes)

Buruczki Szilárd a Magellan-Kőbányai TC versenyzője megnyerte az egyik legnagyobb hazai MTB maratont. Vasárnap, az elmúlt időszak viharainak következtében módosított útvonalon, mintegy másfél ezer nevezővel rendezték Visegrádon és a Pilisben a T-Mobile Top Maraton sorozat 2. állomását, a XI. UNIQA Duna Maratont. A hegyikerékpár-verseny 30, 68, és 92 km-en került kiírásra. A népes, nemzetközi mezőnyben két, bajnoki mezben tekerő kerekes, a férfiak hosszú távján Buruczki Szilárd, a női középtávon Dósa Eszter volt a leggyorsabb. Összesen 27 kategóriában hirdettek győztest.

Buruczki elsőként a célban - katt a képre a nagyobb méretért!

A férfi hosszútávnak több esélyese is volt: rajthoz állt a 2008-as összetett győztes Buruczki Szilárd, a tavalyi sorozatgyőztes Blazsó Márton is. A 2009-ben legjobb magyarként harmadikként záró Parti András fertőzéséből gyógyul,  még nem vett részt a viadalon. Kérdéses volt, hogy a múlt héten két országúti bajnoki győzelemmel záró olimpikon Kusztor Péter, élete első mountain bike-versenyén mire lesz képes. Férfiaknál végül Buruczki Szilárd, Blazsó Márton, Bogár Gábor let a sorrend, Kusztor 10-ként zárt.

- A sorozat trófeái közül még a Duna Maratoné hiányzott, most ezt is megszereztem – mondta a 2008-as összetett győztes. A pálya rövidebb volt mint korábban, köves, igen technikás, bizony, előfordult, hogy én is leszálltam. Úgy 15 kilométer lehetett hátra, mikor végleg elléptem Marciéktól. Jó edzés volt a közelgő olimpiai cross ob-ra – tette hozzá Buruczki Szilárd.

A női középtávon a magyar bajnok Dósa Eszter a szilvásváradi győzelme után is magabiztos győzelmet szerzett, ezúttal Módos Gabriella előtt. Harmadik Poór Brigitta, negyedik az ironman-bajnok Csomor Erika lett. Dósa kisebb bukás és eltévedés után is elsőként ért célba. - Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy együtt indulhattam a hawaii ironman vb-negyedik Csomor Erikával. Tartottam tőle, nem gondoltam, hogy legyőzöm. Pedig fáradt vagyok, ez volt zsinórban a nyolcadik hétvégém, hogy versenyeztem. Kicsit pihenek és mindent bele az xco-országos bajnokságon! - nyilatkozott a női győztes.

A Duna Maraton 2006-tól része az Inter-Mountain-Series nemzetközi versenysorozatnak, melynek köszönhetően jelentősen megnőtt a külföldi résztvevők száma, ezúttal is voltak osztrák, szlovák, cseh, román kerekesei a viadalnak. Az óvodások mellett 4 korcsoportban a 6-12 évesek a Cerbona Országos Diákkupa futamaiban vehettek részt. A 10 kilométeres T-Mobile Kerékpáros Természetjáró Túra résztvevői a Dunakanyar visegrádi oldalán szakavatott vezetővel túrázhattak.

T-Mobile TOP Maraton sorozat 2. állomás – UNIQA Duna Maraton, eredmények (1449 nevező):

Felnőtt férfi hosszútáv (92 km):

1. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC), ideje 03:53:31,

2. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), 03:55:01,

3. Bogár Gábor (Euro One Cube Pro MTB Team), 03:58:49.

Felnőtt női középtáv (68 km):

1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), ideje 03:45:31,

2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 03:55:02,

3. Poór Brigitta (X2S-Kona Team), 04:01:21.

További felnőtt győztesek: Béla Attila, középtáv (LTV Merida Racing), Kemecsei Zsolt (Cube Csömör) és Koós Brigitta (Salgótarjáni HKE) rövid táv.

<< Teljes eredménylista >> << Összefoglaló kisfilm a 2009-es versenyről >>

A T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. állomása, a jubileumi, X. Bükk Maraton lesz. Az augusztus 1-jei, bükki viadal versenyközpontja új helyszínen, Felsőtárkányban lesz kiépítve. Bővebb információkért kattintson IDE!

 

Last modified on Saturday, 10 July 2010 11:04

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Épül a lakótelep
Építési terv
Dolgozik a daru
Árkok és házak
Zajlik az éptkezés
Épül és szépül
Már állnak a házak
Átadó ünnepség
Régi kép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia