Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A kerületi tesztelés első eredményei

Rate this item
(1 Vote)

Itt az első tesztmérleg! A Kőbányai Hírek megkérdezte, a Polgármesteri Hivatal pedig közölte is, hogy hány bölcsődei, illetve óvodai dolgozó szervezetében mutatta ki a gyorsteszt a koronavírus jelenlétét - olvasható az újság  Facebook oldalán.

Az óvodákban 299 alkalmazott vállalta a szűrővizsgálatot az első héten. A vírust 10 embernél mutatták ki, így az óvodai dolgozók körében a fertőzöttségi arány valamivel meghaladta a 3%-ot. 56 óvodai alkalmazott nem volt hajlandó alávetni magát a tesztnek, ami jogukban áll, hiszen a vizsgálat önkéntes. 

A bölcsődei alkalmazottak körében jobb volt a helyzet az első héten. Közülük mindenki kíváncsi volt arra, hogy hordozza-e a vírust vagy sem, így mind a 210-en kérték a szűrővizsgálatot. 4 teszt eredménye bizonyult pozitívnak, ami nagyjából 2%-os fertőzöttségi arányt jelent.

A fertőzöttek valamennyien tünetmentesek, így sem ők, sem környezetük nem gyaníthatta, hogy vírushordozók lehetnek. A kőbányai kormányhivatal azonnal karanténba küldte őket, a velük szoros kapcsolatba került személyeket pedig járványügyi megfigyelés alá helyezte. A célzott tesztelést heti rendszerességgel végzik országszerte a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók, valamint a szociális munkások körében, a munkát dr. György István, területi közigazgatásért felelős államtitkár felügyeli. 

Forrás: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Folyik az építkezés
Már állnak a házak
Épül a lego-ház
Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Építési terv
Az iskola
Még nincs kész
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia