Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Semmelweis-napi ünnepség a Bajcsy Kórházban

Rate this item
(0 votes)

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben díjakat, elismeréseket, és kinevezéseket adtak át Semmelweis-nap alkalmából

Dr. Bodnár Attila főigazgató a Semmelweis-napi ünnepségen méltatta a dolgozók elhivatottságát, a járvány okozta helyzetben kitartásukat és áldozatos munkájukat. Külön kiemelte Semmelweis Ignác örökségének jelentőségét napjainkban.

A Semmelweis-napot idén június 25-én ünnepelték a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban. Tekintettel a járványügyi helyzetben betartani kívánt óvintézkedésekre, az eseményeket on-line élő közvetítéssel is követni lehetett.

Az ünnepségre az intézet valamennyi dolgozója mellett meghívták az egészségügyi vezetőket, helyi politikusokat, együttműködő szervezeteket és üzleti partnereiket.

Professzor Dr. Horváth Ildikó Egészségügyért Felelős államtitkár asszony Semmelweis-napi köszöntőjét a vendégeknek felolvasták.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért emlékéremmel kitüntetettek tevékenysége meghatározó az intézmény fejlődésében. Ebben az évben a koronavírus járványban végzett kiemelkedő teljesítményt is ezzel az életműdíjjal köszönték meg a Központi Anaeszteziológiai Intenzív és Sürgősségi Betegellátás osztályvezető főorvosának, Dr. Völgyes Barbarának és Kalecz Zsuzsanna ápolási igazgatónak.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevél várományosai azok, akik az intézmény működését, fejlődését tevékenységükkel kiemelkedő mértékben segítették. Ebben az évben Bajcsy Kórház járvány kezelésében nyújtott támogatásukért a Katasztrófavédelemtől Fábián István ezredes és Vadas László főhadnagy kórházparancsnokok részesültek az elismerésben.

A Bodnár Attila főigazgató által alapított Főigazgatói elismerő oklevelet kimagasló szakmai munkájáért 9 dolgozó, a Főigazgatói dicséretet 49 dolgozó vihette haza.

A főigazgató átadta a Főtanácsosi és Tanácsosi, a Főmunkatársi és Munkatársi, valamint a Főorvosi, Adjunktusi és Alorvosi kinevezéseket is.

A COVID-19 vírus okozta járvány helyzetben a betegek ellátása érdekében végzett áldozatos és példaértékű teljesítményt nyújtó 12 osztály 133 dolgozója külön elismerésben részesíti.

A jubileumi ünnepség Schwartz Dávid által az intézetnek felajánlott Ave Maria előadásával és vendéglátással zárult.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Last modified on Monday, 29 June 2020 19:11

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Épül a lego-ház
Lakótelep a világ végén
Az iskola
Árkok és házak
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
A Mély tó
Épül és szépül
Részből egész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia