Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ismét tömegeket mozgatott meg a Nagy Sportágválasztó

Rate this item
(0 votes)

Óriási érdeklődés mellett, fantasztikus hangulatban zajlott a XXIV. Nagy Sportágválasztó, ahová több mint 19 000 mozogni vágyó gyermek és felnőtt látogatott el pénteken és szombaton. Az eseményt ismét rengeteg olimpiai, világ- és Európa-bajnok tisztelte meg a jelenlétével. Összesen 109 sportág megismerésére nyílt lehetőség – a Sportágválasztó társrendezvényén, a Nagy Hangszerválasztón pedig 20 hangszert próbálhattak ki a zenebarátok.

Az évszakról évszakra megrendezett Nagy Sportágválasztón számtalan gyermek és felnőtt számára válik elérhetővé egyszerre, egy helyen elképesztő mennyiségű sportág. A látogatókat profi sportági bemutatók szórakoztatták, illetve nyílt edzéseken lehetett részt venni. Köszönjük a sportágak képviselőinek és az edzőknek a részvételt!

Ezúttal is rengeteg óvodás és iskolás csoport érkezett az ország minden tájáról, hogy a pénteki nap – ami délután 14 óráig hagyományosan nekik van fenntartva – csak a sportról és a játékról szóljon. A szombati családi napon rekordszámú látogató, összesen 10776 fő regisztrált. Az esemény zárónapján a Kossuth Rádió több műsorát is a helyszínről sugározta.

A gyerekek sportágválasztását ezúttal a várható felnőttkori testi adottságokat felderítő, 7 éves kortól igényelhető sportantropometriai mérés segítette, amelyet ingyenesen elvégeztek a szakemberek a helyszínen.

Példaképekből ismét nem volt hiány a Sportágválasztón. Köszönjük olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolóinknak, hogy jelenlétükkel színesítették a programot, illetve még rangosabbá és emlékezetesebbé tették a rendezvényt, hiszen a rajongók beszélgethettek, fotózkodhattak és együtt is sportolhattak velük.

Nagy érdeklődés kísérte a Sportágválasztó testvérrendezvényét, a Nagy Hangszerválasztót is, ahol zenészek és zenetanárok segítségével próbálhattak ki 20 hangszert a muzsika iránt érdeklődő látogatók.

A rendezvényen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan véradásra is volt lehetőség. A Magyar Vöröskereszt őszi kitelepülése után ezúttal is sikeres volt a kampány, amire végül több tucat véradó jelentkezett.

Nagy köszönet a Sportágválasztó támogatóinak, akiknek standjaival a helyszínen is találkozhattak a látogatók.  A XXIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Mercedes-Benz, Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Polgármesteri Hivatala, Merkapt Zrt., Fővárosi Vízművek.

 

Forrás és képek: www.sportagvalaszto.hu

Last modified on Wednesday, 29 May 2019 09:24

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Már állnak a házak
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Még nincs kész
Az iskola
A Mély tó
Épül a lego-ház
Épül a lakótelep
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia