Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Rögbistadion a kőbányai Kincsem Parkban

Rate this item
(0 votes)

A kőbányai Kincsem Parkban épül fel a budapesti rögbistadion, az erről szóló koncepciót legutóbbi elnökségi ülésén fogadta el a Magyar Rögbi Szövetség elnöksége. 

A szövetség weboldalán megjelent elnöki közleményben Kiss Antal emlékeztetett rá: a kormány 2016 végén – a tervezett budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódóan – 300 millió forint értékű infrastruktúra-beruházási támogatást biztosított a szövetségnek. Az egész országra vonatkozó fejlesztések során kiemelt feladatként szerepelt egy budapesti rögbistadion létrehozása, 200 millió forintos támogatással. Hangsúlyozta, hogy hosszas jogi előkészületeket követően a Kincsem Parkkal való együttműködésben agár- és rögbistadion készül el – az írországi Galway mintájára, amely a Connacht proficsapat otthona -, egy, már meglévő épület felújításával és professzionális füvespálya kialakításával. Utóbbiban a rögbisek segítségére lesz a nyári Maccabi Játékokat szervező MTK sportegyesület, amely a pálya építésére biztosítja a fedezetet. Így a szövetség a rendelkezésére álló 200 millió forintot a műemléki épületben az öltözők kialakítására, valamint a közösségi terek létrehozására tudja fordítani.

A közlemény kiemeli: a pályaépítési és az épületrekonstrukciós előkészületi munkák már megtörténtek, így elindulhat a közbeszerzési eljárás. A tervek szerint a Maccabi Játékokon bemutatósportágként szerepet kapó rögbisek mérkőzéseit már a Kincsem Parkban rendeznék meg.

A vidéki rögbikluboknál összesen 100 millió forintot használnak fel, az elnökség jóváhagyása értelmében erre Esztergomban, Kápolnásnyék-Pettenden, Kecskeméten, Sopronban, Százhalombattán, Székesfehérváron és Vácott lesz lehetőség a december 30-i határidőig.

Kincsem park, a kép forrása: Wikipédia

Forrás: MTI, mrgsz.hu

Last modified on Saturday, 20 April 2019 11:07

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Épül a lakótelep
Dolgos kezek
Látkép
Dolgozik a daru
Föld út
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Már állnak a házak
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia