Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Senki sem riadt meg a kőbányai ufóktól

Rate this item
(2 votes)

Február 23-án ismét sor került a hagyományos Föld Alatti Futásra, ahol rekordszámú nevező állt rajthoz a Rottenbiller Parkban, hogy részese legyen az kőbányai ufóinváziónak. A tematika szerint ufók főhadiszállása lett a pincerendszer, a többi meglepetésre viszont szombatig várniuk kellett a résztvevőknek.


MTI Fotó/ Szigetváry Zsolt

"A szervezőként mindenképpen szerettünk volna megvalósítani egy egyedülálló futóélményt Budapesten. A cégünk a X. kerületben található, így nem volt kérdés, hogy szeretnénk ezt az élményt Kőbányához kötni, melyre tökéletes kihívásnak bizonyult a kőbányai pincerendszer. Egy évben kétszer (februárban- Föld Alatti Futás, novemberben – Halloween Run) nem mindennapi látványban lehet része a futóknak és túrázóknak! A futóverseny nyomvonalát képező földalatti szakaszon a pince járatainak belmagassága változó, átlagban 4,5-6,5 a szélessége 3,5 – 7,5 méter. Ezek a méretek lélegzetelállító tereket eredményeznek, lehetővé téve a földalatti szakaszon is a versenyzést. A tájékozódást, a jó látási viszonyokat és a talaj megfelelőségét a verseny idejére megépített BBU Futóbarlang biztosítja mindenki számára. A biztonság megtartása mellett azért számítani kell „hangulatfokozó” meglepetésekre is, ami adott esetben hanggal-fénnyel-mozgóképpel is érkezhet a BBU Futóbarlang különbözőn szakaszain, szegleteiben. A pincében télen-nyáron 10 °C fok körül van a hőmérséklet. A ma nagyrészt kihasználatlan pince valamikor a Dreher Sörgyár raktárhelységeként működött. Az itt kitermelt kövekből épült fel többek között a Lánchíd két pilonja, vagy a Margit híd kő elemei, Budán a Citadella, a Mátyás-templom, a Halászbástya, vagy Pesten az Egyetemi Könyvtár, a Magyar Tudományos Akadémia vagy a Magyar Állami Operaház épülete." - áll a szervező csapat közleményében.

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.  szervezésében megvalósuló rendezvény minden várakozást felül múlt, hiszen az összes távra maximális volt a jelentkezés.


Ufókkal szelfiző futók
Kép forrása: BBU Szervezőiroda Facebook oldala

A hétvégén a futás mellett alagút túrára is sor került a kőbányai pincerendszerben. A túra nem teljesítménytúra volt, célja, hogy bemutassa a pincerendszert, megismertesse múltját és történelmét, mindezt egy túravezető kíséretével. A BBU futóbarlangban a túrázók is átélhették azokat a különleges élményeket, melyeket a rendezvényre kiépített effektek és animációk nyújtottak. 


Kép forrása: BBU Szervezőiroda Facebook oldala

Forrás: Nagy Sportágválasztó, BBU Szervezőiroda

 

 

Last modified on Tuesday, 26 February 2019 10:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Dolgos kezek
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep
Épül a lego-ház
Föld út
A Mély tó
A Gergely-bánya
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia