Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Újfajta szemléletű ingyenes kondiparkot avattak Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Újfajta szemléletű ingyenes kondiparkot avatott fel ma délelőtt Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos Kőbányán a XIX. Nagy Sportágválasztó keretében.

 

A kihelyezett eszközökkel minden korosztály végezhet erősítő gyakorlatokat, akár komolyabb edzéseket is. A szürke-fekete eszközök alapvetően eltérnek a Budapest több pontján elérhető „hagyományos” rekreációs célokat szolgáló szabadtéri kondigépektől. A parkban 12 féle gyakorlatsort lehet elvégezni, elsősorban a saját testsúlyunkat használva, amelyek erősítenek és az állóképességet is fejlesztik.

 

Az eszközöket élsportolókkal együtt fejlesztették és tesztelték, de nem profi sportolóknak, hanem „civileknek” készültek. A parkot mindenki ingyenesen, a nap 24 órájában, a saját felelősségére használhatja, a gyakorlatok helyes elvégzését a helyszínen információs táblák segítik.

 

A Merkapt street workout sportpályát a Merkapt SE előtti területen alakította ki az üzemeltető Merkapt Zrt.  A kondiparkkal a cég azon küldetéséhez járul hozzá, hogy minél több emberhez vigye közel a sportot, minél több ember kezdjen el sportolni, legyen a napi rutin része, és találja meg azon mozgásformát, amit önmagához közel érez. Ezt a törekvést szolgálja az alkalmanként több tízezer embert, főleg gyereket megmozgató Nagy Sportágválasztó, és ezt szolgálta az 5Próba Rióba rendezvénysorozat is.

 

A X. kerület, Maglódi út 12/A. szám alatti kondipark fővédnöke Kovács Róbert Kőbánya polgármestere.

Forrás: Merkapt Zrt

Last modified on Friday, 16 September 2016 12:27

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Épül és szépül
Lakótelep a világ végén
Áll a szobor
Zajlik az éptkezés
Minden a helyére kerül
Elkészült a lakótelep
Az iskola
Épül a lakótelep
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia